ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Παπαδόπουλος: Αυτά είναι τα γνωστά ρήγματα που απειλούν την Αττική με σεισμό (φώτο)

«Υπάρχουν και άλλα ενεργά ρήγματα αλλά δεν διαθέτουμε στοιχεία για το πότε ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν»

Γ.Παπαδόπουλος: Αυτά είναι τα γνωστά ρήγματα που απειλούν την Αττική με σεισμό (φώτο)

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook σήμερα Κυριακή (1/10), αναφέρθηκε στα γνωστά ρήγματα που απειλούν την Αττική με έναν μεγάλο σεισμό.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

«Ποια σεισμικά ρήγματα απειλούν την Αττική; Πολλοί ρωτούν. Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Αντισεισμικής Ενημέρωσης που κάνουμε από χρόνια, απαντώ, πάντα με ελεγμένα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων περίπου 120 ετών.

Ρήγμα Ωρωπού, σεισμός 20-7-1938, πολλές βλάβες, πολλά θύματα. Ρήγματα Αλκυονίδων-Σχίνου-Καπαρελίου, σεισμοί 24/2, 25/2 και 4/3 του 1981.

Πολλές βλάβες και θύματα στην επικεντρική περιοχή, σημαντικές βλάβες στην Αττική. Ρήγμα Φυλής, Πάρνηθα, σεισμός 7-9-1999, πολλές βλάβες, πολλά θύματα στα δυτικά προάστια της Αθήνας».

Ακόμα, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Υπάρχουν και άλλα ενεργά ρήγματα αλλά δεν διαθέτουμε στοιχεία για το πότε ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν».

Μάλιστα, ο Γ.Παπαδόπουλος συνόδευσε τη δημοσίευσή του με φωτογραφίες από υπαίθρια ενημέρωση στο ρήγμα της Φυλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.