ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Παπαδόπουλος: Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά

«Μέσα σε 5-6 μέρες έχουμε καταγράψει 200 σεισμούς»

Γ.Παπαδόπουλος:  Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά

Σχολιάζοντας τα σεισμικά φαινόμενα στην Κεφαλονιά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «σμήνος σεισμών».

«Σμήνος σημαίνει, πολλούς σεισμούς στην ίδια περιοχή με περίπου τα ίδια μεγέθη», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «συνήθως όταν έχουμε ένα σμήνος, όχι πάντα, αλλά συνήθως δεν καταλήγουμε σε έναν μεγάλο σεισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο. «Το όχι αισιόδοξο σενάριο θα ήταν να επρόκειτο για μια σειρά προσεισμών, οι οποίοι καταλήγουν σε ισχυρό σεισμό. Δεν είμαι υπερ της δεύτερης άποψης προς το παρόν», τόνισε μιλώντας στο ACTION.

Διευκρίνισε πάντως, όπως είχε αναφέρει και σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr , ότι πρέπει να συνεχιστεί η μελέτη του φαινομένου.

«Αν συνεχιστεί έτσι με τον ίδιο ρυθμό αυτή η δραστηριότητα, γιατί μέσα σε 5-6 μέρες έχουμε καταγράψει 200 σεισμούς, θα χρειαστούμε 3-4 μέρες ακόμα για να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα.

Το 200 μπορεί φαίνεται εντυπωσιακό αλλά για εμάς, για τα τεστ που κάνουμε είναι λίγο», είπε.

Ωστόσο σε άλλο σημείο προειδοποίησε για την περίφημη παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά. «Νομίζω πως δεν έχει γίνει άρση της επικινδυνότητας στην παραλία του Μύρτου. Είναι πολύ μεγάλο λάθος να κατακλύζεται από πλήθος τουριστών», σχολίασε και τόνισε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η ασφάλεια και μετά ο τουρισμός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρθηκε τέλος και σε όσα ακούγονται για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία λέγοντας: «Ο σεισμός μπορεί να γίνει αύριο , σε ένα χρόνο ή και σε δέκα χρόνια, δεν υπάρχει κάτω νεότερο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.