Γερμανός μουσικός παίζει φλάουτο στον Όλυμπο – Σε υψόμετρο 2.650 μέτρων (βίντεο)

Με χαλάζι και χιόνι

Γερμανός μουσικός παίζει φλάουτο στον Όλυμπο – Σε υψόμετρο 2.650 μέτρων (βίντεο)

Συνεχείς ακυρώσεις δέχονται τα καταφύγια τις τελευταίες μέρες καθώς οι λάτρεις της ορειβασίας και του βουνού πειθάρχησαν στις συστάσεις των αρχών αποφεύγοντας την ανάβαση.

Στο Καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων στο οροπέδιο των Μουσών, η ομίχλη, ο δυνατός αέρας, η έντονη βροχόπτωση και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία, συνθέτουν ένα άγριο σκηνικό.

Τις προηγούμενες ώρες μια έντονη χαλαζόπτωση μαζί με χιόνι άσπρισε την κορυφή του Μύτικα, προσφέροντας μια εντυπωσιακή, όσο και ασυνήθιστη εικόνα.

Μόλις 8 τολμηροί επισκέπτες βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Καταφύγιο ανάμεσά τους και ένας Γερμανός μουσικός, ο Κριστιάν, ο οποίος παίρνει το φλάουτό του και ανεβαίνει κάθε μέρα και σε μια διαφορετική κορυφή για να εμπνευστεί και παίζει μουσική.

Για την ακρίβεια ο γερμανός μουσικός και φανατικός των βουνών και της ορειβασίας παίζει shakuhachi ένα φλάουτο από μπαμπού, παραδοσιακό όργανο της Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρει το Voria.gr το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κριστιάν ήταν σε μια από τις δίδυμες κορυφές Καλάγια, στα 2.640 μέτρα, που για τους Δωδεκαθεϊστές έχουν μια ιδιαίτερη ενέργεια.

To όνομα Καλάγια προέρχεται πιθανόν από την τουρκική λέξη kalay που σημαίνει κασσίτερος, καθώς οι πέτρινες πλάκες των δύο κορυφών παίρνουν το γαλαζοπράσινο χρώμα του κασσίτερο όταν πέφτει πάνω τους το φως του ήλιου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τις τελευταίες δύο μέρες είναι περίεργα εδώ στο βουνό, αν και εμείς είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Το θερμόμετρο έπεσε μόλις στους 2 º C και η ξυλόσομπα καίει συνεχώς. Έχουμε αρκετές ακυρώσεις, είμαστε 8 άτομα και κάποιοι κατασκηνωτές που διανυκτερεύουν γύρω γύρω στις σκηνές», είπε στη Voria, ο Αλέξανδρος Στύλλας, διαχειριστής του Καταφυγίου Χρήστος Κάκαλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.