ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο: Αυτό είναι το φυτό που προκαλεί από φουσκάλες μέχρι τύφλωση

Αν το δείτε μην το αγγίξετε

Γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο: Αυτό είναι το φυτό που προκαλεί από φουσκάλες μέχρι τύφλωση

Θύμα ενός φυτού, το οποίο είναι γνωστό ότι αποτελεί «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», έπεσε ένα 8χρονο αγόρι, με τη μητέρα του να δηλώνει ότι τα καμένα χέρια του γιου της «δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια».

Ο Zach Bloomer-Rogers από το Ballymartin της Βόρειας Ιρλανδίας, γέμισε με φουσκάλες και εγκαύματα και στα δύο του χέρια.

Η μητέρα του, Danielle Bloomer-Rogers, έστειλε ένα επείγον μήνυμα στο Facebook προειδοποιώντας τους άλλους στην περιοχή για το φυτό, που λέγεται γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο (Giant hogweed), και δήλωσε ότι ο γιος της έχει «σημαδευτεί για όλη του τη ζωή» αφού προσπάθησε να μαζέψει χόρτα και λουλούδια.

«Τα σημάδια του είναι πραγματικά άσχημα», δήλωσε η κ. Bloomer-Rogers στο Sky News. «Δεν νομίζω ότι [τα χέρια του] θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. Είναι τόσο ευαίσθητα στον ήλιο τώρα».

Το φυτό -που προέρχεται από τη νότια Ρωσία και τη Γεωργία- περιγράφεται από τη Βασιλική Εταιρεία Κηπευτικών ως «χωροκατακτητικό και δυνητικά επιβλαβές».

Τέσσερα είδη του φυτού παραμένουν «ελεύθερα» στη Βρετανία, αναφέρει η ιστοσελίδα της RHS, προσθέτοντας ότι υπάρχουν χημικές ουσίες στο χυμό του που μπορούν να προκαλέσουν φωτοδερματίτιδα ή φωτοευαισθησία – όπου το δέρμα γίνεται πολύ ευαίσθητο στο ηλιακό φως και μπορεί να υποστεί φουσκάλες, μελάγχρωση και μακροχρόνιες ουλές.

Η ειδική υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί τους ανθρώπους να προστατεύονται από οποιαδήποτε επαφή του δέρματος με το χυμό, ιδίως στο πρόσωπο, όταν διαχειρίζονται το φυτό. Συμβουλεύει να «ξεπλύνετε κάθε χυμό το συντομότερο δυνατό με άφθονο κρύο νερό».

Όχι μόνο ο χυμός του μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φουσκάλες, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε μόνιμη τύφλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το τοξικό φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος 5 μέτρων υπό ιδανικές συνθήκες. Τα άνθη είναι ως επί το πλείστον λευκά ή πρασινωπά, σχηματίζοντας ένα σχήμα ομπρέλας στην κορυφή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.