ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Gympie-Gympie: Το φυτό που προκαλεί… σκέψεις αυτοκτονίας λόγω του ισχυρού τσιμπήματός του

Από που προέρχεται

Gympie-Gympie: Το φυτό που προκαλεί… σκέψεις αυτοκτονίας λόγω του ισχυρού τσιμπήματός του

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά το φυτό Gympie-Gympie είναι τόσο «ισχυρό» που ο πόνος του τσιμπήματός του έχει παρομοιαστεί με την αίσθηση του να παθαίνεις ηλεκτροπληξία και ταυτόχρονα να παίρνεις φωτιά.

Μάλιστα, προκαλεί σκέψεις αυτοκτονίας λόγω του ισχυρού τσιμπήματός του.

Αν και αυτό το επώδυνο φυτό συναντάται συνήθως σε βοτανικούς κήπους, ένας τολμηρός Βρετανός επιχείρησε να το καλλιεργήσει ακόμη και στο σπίτι του.

Ωστόσο, αυτό αποθαρρύνεται έντονα, και το δηλητηριώδες Gympie-Gympie έχει πλέον βρει μια ασφαλή θέση στον Κήπο Δηλητηρίων του Alnwick Garden, όπου φυλάσσεται σε ειδικό χώρο και… κλειδωμένο, ώστε να μην μπορέσει κανείς να το ακουμπήσει, ούτε κατά λάθος.

Από που προέρχεται

Προερχόμενο από τα τροπικά δάση της Αυστραλίας και της Ινδονησίας, το Gympie-Gympie ανήκει στην οικογένεια Urticaceae, κοινώς γνωστή ως τσουκνίδα.

Όταν ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1866, το άλογο ενός τοπογράφου οδοποιού φέρεται να δέχτηκε τσίμπημα από το φυτό, με αποτέλεσμα να τρελαθεί και να πεθάνει μέσα σε δύο ώρες.

Οι μικροσκοπικές βελόνες του φυτού που μοιάζουν με τρίχες προκαλούν ένα περίεργο αίσθημα που εντείνεται τα επόμενα 20 έως 30 λεπτά και μπορεί να επιμείνει για εβδομάδες ή και μήνες.

Απλά το να το ακουμπήσετε για ένα δευτερόλεπτο μπορεί να προκαλέσει αυτή την αφόρητη εμπειρία, η οποία έχει περιγραφεί ως ένας συνδυασμός ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς.

Στους επισκέπτες του κήπου που φυλάσσεται απαγορεύεται αυστηρά να μυρίσουν, να αγγίξουν ή να δοκιμάσουν οποιοδήποτε από τα φυτά. Λιποθυμικά επεισόδια από την εισπνοή τοξικών αναθυμιάσεων εξακολουθούν να συμβαίνουν περιστασιακά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαύρες σιδερένιες πύλες, που φέρουν την προειδοποίηση «THESE PLANTS WILL KILL YOU» (αυτά τα φυτά θα σας σκοτώσουν) και δύο νεκροκεφαλές και σταυρωτά οστά, οριοθετούν τα όρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.