ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ισλανδία: Εξερράγη ξανά το ηφαίστειο στο Γκρίνταβικ – Δείτε βίντεο

Έχουν κατασκευαστεί φράγματα για να εμποδίσουν τη λάβα να φτάσει στις υποδομές

Ισλανδία: Εξερράγη ξανά το ηφαίστειο στο Γκρίνταβικ – Δείτε βίντεο

Εξερράγη για πέμπτη φορά το ηφαίστειο στο Γκρίνταβικ της νοτιοδυτικής Ισλανδίας. 

Νωρίτερα, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητα κοντά στους κρατήρες Sundhnúkar στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση των περιοχών Γκρίνταβικ και Blue Lagoon.

Πρόκειται για την όγδοη έκρηξη ηφαιστείου στη χερσόνησο από το 2021, όπου ζουν περίπου 30.000 άνθρωποι, καθώς τα γεωλογικά συστήματα που ήταν αδρανή για περίπου 800 χρόνια άρχισαν να ενεργοποιούνται ξανά.

Προηγούμενες εκρήξεις έκλεισαν βασικούς δρόμους και είχαν καταστρέψει ακόμη και πολλά σπίτια στο ψαροχώρι Γκρίνταβικ, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν λίγοι κάτοικοι μετά την εκκένωση.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί περαιτέρω ζημιά, έχουν κατασκευαστεί φράγματα για να εμποδίσουν τη λάβα να φτάσει στις υποδομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ισλανδοί συχνά αναφέρονται στη χώρα τους ως «Γη της Φωτιάς και του Πάγου» για να περιγράψουν το απόκοσμο τοπίο που αποτελείται από παγετώνες και ηφαίστεια καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην ευρασιατική και τη βορειοαμερικανική τεκτονική πλάκα, καθιστώντας την εξαιρετικά σεισμογενή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.