ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Karachay: H πανέμορφη λίμνη που… σκοτώνει (φωτο)

Είναι γνωστή ως η πιο μολυσμένη στον πλανήτη

Karachay: H πανέμορφη λίμνη που… σκοτώνει (φωτο)

Καταπληκτική ομορφιά και υποτιθέμενα καθαρά νερά, σε ένα φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Μην περιμένετε, όμως, να δείτε παραθεριστές, παιδιά να παίζουν στα νερά ή ηλικιωμένους να ψαρεύουν στις όχθες της.

Η λίμνη Karachay, που βρίσκεται στα νότια Ουράλια Όρη στη δυτική Ρωσία, είναι γνωστή ως η πιο μολυσμένη στον πλανήτη, κρύβοντας στο εσωτερικό της μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί!

perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!

Από το 1951 η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιούσε τη λίμνη για να ρίχνει πυρηνικά απόβλητα, ενώ σύμφωνα με έκθεση της Ουάσιγκτον έχει πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, ικανά να σκοτώσουν άνθρωπο μέσα σε μία ώρα! perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!

Τα μεγάλα ποσοστά σε καίσιο και στρόντιο συμπληρώνουν… την εικόνα, ενώ για καταλάβετε καλύτερα το μέγεθος του κινδύνου, σας ενημερώνω ότι οι μετρήσεις ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του Τσερνόμπιλ, μετά την καταστροφή, καθώς η ακτινοβολία της ραδιενέργειας στη λίμνη είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο. perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!

Γιατί μπορεί η «μητέρα» φύση να δημιουργεί εξαιρετικά τοπία στη Γη, όταν, όμως, ο «δολοφόνος» άνθρωπος βάζει το… χεράκι του, μεταμορφώνονται τάχιστα σε «κρανίου τόπους» και σβήνουν από το χάρτη!

perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!
perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!
perierga.gr - Πανέμορφη λίμνη που... σκοτώνει!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.