ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Καθηγητής Γεωλογίας: «Οι πλημμύρες θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία των παραλιών στη Θεσσαλία»

«Κίνδυνος νέων κατολισθήσεων»

Καθηγητής Γεωλογίας: «Οι πλημμύρες θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία των παραλιών στη Θεσσαλία»

Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκαλέσει στη Θεσσαλία οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel, καθώς ενώ από τους νεκρούς και τα κατεστραμμένα σπίτια και το έδαφος έχει υποστεί κορεσμό από τους μεγάλους όγκους νερού στην περιοχή.

«Χρειάζεται πολλή προσοχή στην απομάκρυνση υλικών σε περιοχές από κατολισθήσεις για να μην προκληθούν νέες», είπε ο Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας Κωνσταντίνος Λουπασάκης μιλώντας σήμερα στο OPEN και συνέχισε, λέγοντας ότι «οι ποσότητες των φερτών υλικών που θα πέσουν στη θάλασσα θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του παραλιακού μετώπου».

Αναλυτικά όσα τόνισε ο καθηγητής:

«Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ πώς διαχειριζόμαστε την κατάσταση. Δηλαδή, να πιάσω το Πήλιο για παράδειγμα. Βλέπω ότι έχουν μπει χωματουργικά μηχανήματα και καθαρίζουν το οδικό δίκτυο. Δεν ξέρουμε αν τα υλικά που απομακρύνουν είναι φερτά υλικά από τα υδατορέματα, ή αν είναι προϊόντα κατολισθήσεων. Τι μηχανισμό είχαν οι κατολισθήσεις;

Η νοοτροπία είναι να τα κάνουμε στην άκρη να περάσουν τα μηχανήματα να ανοίξουν τον δρόμο. Αλλά, ξέρετε, υπάρχουν μηχανισμοί κατολισθήσεων, οι οποίοι όταν αφαιρέσεις το υλικό το οποίο έχει πάει στο πόδι της κατολίσθησης, ενεργοποιείς μεγαλύτερη μάζα, με αποτέλεσμα να παίρνεις μετά από μερικές μέρες μια ακόμα μεγαλύτερη κατολίσθηση.

Δεν είναι όλα τα υλικά που έχουν μεταφέρει τα ποταμιά. Τα υλικά κατολισθήσεων πρέπει να τα αφαιρέσουμε όπως πρέπει.

Οι ποσότητες των φερτών υλικών που κατεβαίνουν στη θάλασσα, θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία όλου του παραλιακού μετώπου. Μέχρι το Πήλιο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.