ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα: «Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία»

Ο Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε ότι «η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς»

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα: «Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία»

Τόσο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, όσο και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς αλλά και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας δήλωσαν ότι δεν τους εμπνέει ανησυχία ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Κέρκυρας.

Ο Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε, μάλιστα, ότι «η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς».

Από την πλευρά του ο Α.Γκανάς μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ασθενή σεισμό προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα εκεί και δεν εμπνέει ανησυχία.

«Έχουμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς. Είναι στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μια ακολουθία η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες. Έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς και σήμερα το πρωί έγινε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετά ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ. Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία. Αλλά ωστόσο, επειδή είναι μια περιοχή που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί» είπε αρχικά ο Α.Γκανάς.

Στην ερώτηση, τέλος, αν ήταν ο κύριος σεισμός απάντησε ότι «δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Μπορεί ίσως να ακολουθήσει. Τώρα, επειδή το 4,7 είναι στο όριο ασθενούς – ισχυρής δόνησης, θα δούμε. Θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη. Είναι μια περιοχή, δεν την ξέρουμε καλά γιατί είναι στο μέσο του βορείου Ιονίου μεταξύ Ελλάδος – Ιταλίας και δεν έχουμε πολλούς σεισμούς, οπότε θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη να δούμε πώς θα πάει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν μια δόνηση στα όρια του θαλάσσιου χώρου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Η σεισμική δόνηση ήταν αρκετά μικρή και μακριά από τον χερσαίο χώρο, συμπλήρωσε ο Ε.Λέκκας, ενώ πρόσθεσε ότι αργότερα θα έχουμε πλήρη αντίληψη για το τι ακριβώς έχει γίνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.