ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Καθησυχαστικός ο Ε.Λέκκας για το σεισμό στη Λέσβο: «Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού»

«Σε ύφεση η σεισμική διέγερση στην Εύβοια» λέει επίσης

Καθησυχαστικός ο Ε.Λέκκας για το σεισμό στη Λέσβο: «Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού»

Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία στη Λέσβο μετά τη δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα.

Οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι τρεις μέρες μετά τον σεισμό στο νησί, όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

«Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό, συνεπώς μπαίνουμε σε μια περίοδο ομαλότητας κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούμε να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις στα κτήρια, οι οποίες είναι λίγες και στο οδικό δίκτυο με εκτεταμένες κατολισθήσεις» δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και για τους σεισμούς στην Κρήτη, καθώς όπως είπε, σημειώνονται στον θαλάσσιο χώρο και πίσω από το τόξο. «Εδώ έχουμε σεισμό στο θαλάσσιο χώρο, αρκετά μακριά από το χερσαίο χώρο και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ήσυχους», είπε συγκεκριμένα. Τα ρήγματα είναι στον υποθαλάσσιο χώρο και δεν υπάρχει ανησυχία για τους κατοίκους του Λασιθίου, πρόσθεσε.

«Σε ύφεση η σεισμική διέγερση στην Εύβοια»

Για την Εύβοια σημείωσε ότι και στις τρεις περιοχές με σεισμικές διεγέρσεις, το φαινόμενο είναι σε αποδρομή. «Είναι μικροί οι σεισμοί και λίγοι. Η σεισμική διέγερση στην Εύβοια είναι σε ύφεση» εκτίμησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.