ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κόστα Ρίκα: Επιστήμονες κατέγραψαν γιγάντια μέδουσα όπου τα χέρια της που μπορούν να φτάσουν στα 10 μέτρα (βίντεο)

Βρίσκεται από 1.000 έως 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού

Κόστα Ρίκα: Επιστήμονες κατέγραψαν γιγάντια μέδουσα όπου τα χέρια της που μπορούν να φτάσουν στα 10 μέτρα (βίντεο)

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανών Schmidt κατέγραψαν μια γιγάντια μέδουσα-φάντασμα στα βάθη των υδάτων της Κόστα Ρίκα.

Αυτή η εξαιρετική παρατήρηση έχει τραβήξει την προσοχή στις μυστηριώδεις και λιγότερο εξερευνημένες περιοχές των ωκεανών μας.

Οι γιγάντιες μέδουσες-φαντάσματα, γνωστές για το εκπληκτικό τους μέγεθος, είναι μοναδικές στην τεχνική κυνηγιού τους.

Σε αντίθεση με άλλες μέδουσες που τσιμπάνε, αυτά τα πλάσματα χρησιμοποιούν τα εντυπωσιακά μακριά χέρια τους, μήκους 10 μέτρων, για να παγιδεύσουν τη λεία τους.

Αυτή η προσαρμογή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για το περιβάλλον του βυθού όπου κατοικούν, μια απόδειξη της απίστευτης ποικιλίας των μορφών ζωής που έχουν εξελιχθεί στα βάθη του ωκεανού.

Το υλικό λήφθηκε με τη χρήση ενός τηλεχειριζόμενου οχήματος (ROV), μια απόδειξη των εξελίξεων στη θαλάσσια τεχνολογία που επιτρέπουν στους επιστήμονες να εξερευνούν και να καταγράφουν τη ζωή σε μερικά από τα πιο απρόσιτα μέρη του πλανήτη μας.

Αυτό το επιτυχημένο εγχείρημα του πληρώματος του Falkor παρέχει ανεκτίμητες πληροφορίες για τη συμπεριφορά και την οικολογία αυτών των ασύλληπτων γιγάντων.

Ο βιότοπος της μέδουσας-φάντασμα είναι ένα βασίλειο όπου το φως του ήλιου αδυνατεί να διεισδύσει. Βρίσκεται από 1.000 έως 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού και η ζώνη αυτή καλύπτεται διαρκώς από το σκοτάδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το σπάνιο υλικό όχι μόνο συμβάλλει στην επιστημονική κατανόηση των οικοσυστημάτων της βαθιάς θάλασσας, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της συνεχιζόμενης εξερεύνησης και έρευνας σε αυτά τα απομακρυσμένα μέρη των ωκεανών μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.