Κρήτη: Σκυλιά κατασπάραξαν πάνω από 100 πρόβατα στη Νεάπολη Λασιθίου

Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλουν τη λειτουργία ενός άτυπου «κυνοκομείου» στον οικισμό του Φοινοκαλιά, στο Λασίθι

Κρήτη: Σκυλιά κατασπάραξαν πάνω από 100 πρόβατα στη Νεάπολη Λασιθίου

Κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Νεάπολης Λασιθίου κατήγγειλαν το θάνατο πάνω από 100 προβάτων από σκυλιά στον οικισμό του Φοινοκαλιά και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι καταγγελίες που έγιναν, «φωτογραφίζουν», ουσιαστικά, ένα άτυπο «κυνοκομείο» που δημιούργησε ένας Γερμανός στην περιοχή του Φοινοκαλιά χωρίς άδεια λειτουργίας και φιλοξενεί πάνω από 75 σκυλιά τα οποία επιτίθενται στα ζώα των κτηνοτρόφων.

provata2

Μάλιστα, κάποια από τα σκυλιά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κυνηγούσαν πρόβατα τα οποία στην προσπάθειά τους να σωθούν, έπεσαν σε χαράδρα, ενώ άλλα τα έσωσαν πυροσβέστες, καθώς είχαν εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή. provata3

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, τόνισε ότι αρμοδιότητα έχει δήμος μόνο σε ότι έχει να κάνει με τα αδέσποτα και όχι με τη λειτουργία του “κυνοκομείου”, αλλά πληροφορούμενος το θάνατο των ζώων δεσμεύτηκε οι υπηρεσίες του Δήμου να ασχοληθούν με τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων που ζητούν μέτρα για να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.