ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Λίμνη Κάρλα: Μετατράπηκε στη μεγαλύτερη της Ελλάδας – Ξεπέρασε σε έκταση την Τριχωνίδα (βίντεο)

Πώς η κακοκαιρία Daniel άλλαξε την γεωγραφία του τόπου

Λίμνη Κάρλα: Μετατράπηκε στη μεγαλύτερη της Ελλάδας – Ξεπέρασε σε έκταση την Τριχωνίδα (βίντεο)

Μέχρι και την έκταση της λίμνης Κάρλας άλλαξε η φονική κακοκαιρία Daniel, η οποία προκάλεσε πλημμύρες σε όλη τη Θεσσαλία. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το Meteo, η έκτασή της ξεπέρασε αυτή που είχε το 1962 λίγο πριν ξεκινήσει η αποξήρανσή της.

Η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, στις 31 Αυγούστου και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Ωστόσο, από τις 6 Σεπτεμβρίου και μετά, όταν και ξεκίνησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας του «Daniel», αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8/9 στην περιοχή της λίμνης.

Το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16/9 (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον η λίμνη Κάρλα αναγεννήθηκε, φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν την αποξήρανσή της.

Το βίντεο του Meteo

Ξεπέρασε σε έκταση την Τριχωνίδα

Η πολύ γνωστή σελίδα στο Facebook, «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» παρουσίασε δορυφορική φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε.

Σύμφωνα με τη σελίδα, η λίμνη Κάρλα έχει πλέον ξεπεράσει την Τριχωνίδα και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» σημειώνει ότι αυτό ίσως είναι παροδικό, καθώς τα νερά από τις πλημμύρες μπορεί να υποχωρήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.