ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λιθόκερος: Εμφανίστηκε στην Ξάνθη το δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο με το επώδυνο δάγκωμα

Το μήκος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 12 εκατοστά

Λιθόκερος: Εμφανίστηκε στην Ξάνθη το δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο με το επώδυνο δάγκωμα

Την εμφάνισή του στον Πετεινό Ξάνθης, έκανε το «γιγάντιο» δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο, με το ισχυρό και επώδυνο δάγκωμα που ονομάζεται λιθόκερος.

Όπως σημειώνει κάτοικος της περιοχής το έντομο εμφανίστηκε στον οικισμό του Δήμου Αβδήρων, ενώ η ίδια ανέβασε σχετικές φωτογραφίες στα social media.

Τι είναι ο λιθόκερος

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis Belostomatidae, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης.

Ο λιθόκερος είναι ένα σαρκοφάγο (θηρευτής) αμφίβιο έντομο. Απαντά συνήθως σε θερμά και τροπικά κλίματα (σπανίως στην Ελλάδα, μέχρι τα τελευταία 4-5 χρόνια), ενώ το μήκος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 12 εκατοστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε κατά το παρελθόν στην ΕΡΤ3 ο καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος, δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς το εν λόγω έντομο δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.