ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μαγικές» εικόνες από την πρώτη πανσέληνο του 2024 – Δείτε «το Φεγγάρι του Λύκου» (φωτο)

Στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να εμφανιστεί στον ουρανό η επόμενη πανσέληνος η οποία είναι γνωστή ως το «Φεγγάρι του Χιονιού»

«Μαγικές» εικόνες από την πρώτη πανσέληνο του 2024 – Δείτε «το Φεγγάρι του Λύκου» (φωτο)

Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς, η πανσέληνος του Ιανουαρίου 2024, στόλισε το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, τον νυχτερινό ουρανό και στο Ναύπλιο.

Το φεγγάρι έφτασε στο 100% της φωτεινότητάς του στις 19:54 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Η πανσέληνος φαίνεται πάντα μεγαλύτερη, πιο σκουρόχρωμη και εντυπωσιακή αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα και κατά τη διάρκεια της ανατολής του φεγγαριού.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι γνωστή και ως «Το Φεγγάρι του Λύκου», καθώς κατά τη διάρκεια του μήνα Ιανουαρίου, ακούγονται και πιο συχνά τα αλιχτίσματα των λύκων, σύμφωνα με τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Μεταξύ των λόγων που οι λύκοι ουρλιάζουν είναι για να εντοπίσουν άλλα μέλη της αγέλης, η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών, το μαρκάρισμα της περιοχής τους και τον συντονισμό του κυνηγιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα άλλο κατάλληλο όνομα για αυτήν την πανσέληνο είναι η Κεντρική Σελήνη. Άλλα παραδοσιακά ονόματα για τη Σελήνη του Ιανουαρίου τονίζουν τη σκληρή ψυχρότητα της εποχής: Κρύο Φεγγάρι (από την φυλή Κρι), Φεγγάρι του πάγου ( από την φυλή Αλονκίν), Σκληρό Φεγγάρι (από την φυλή Ντακότα), Φεγγάρι των πνευμάτων (από την φυλή Οτζίμπουε).Στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να εμφανιστεί στον ουρανό η επόμενη πανσέληνος η οποία είναι γνωστή ως το “Φεγγάρι του Χιονιού” λόγω των μεγάλων χιονοπτώσεων που συχνά συμβαίνουν τον εν λόγω μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.