ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαλαισία: Έκαναν το λάθος και έφαγαν ψάρι «φούσκα» – Νεκρή μια γυναίκα

Ο σύζυγος της χαροπαλεύει στο νοσοκομείο

Μαλαισία: Έκαναν το λάθος και έφαγαν ψάρι «φούσκα» – Νεκρή μια γυναίκα

Τραγική κατάληξη είχε μια 83χρονη γυναίκα στη Μαλαισία την ώρα που ο 84χρονος σύζυγός της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το άτυχο ζευγάρι έκανε το λάθος και έφαγε ένα δηλητηριώδες ψάρι που είναι γνωστό με την ονομασία «φούσκα».

Η κόρη του ζευγαριού είπε ότι ο πατέρας της αγόρασε το συγκεκριμένο ψάρι από ένα ιχθυοπωλείο στις 25 Μαρτίου και προφανώς δεν γνώριζε πως περιείχε δηλητήριο.

«Οι γονείς μου αγόραζαν ψάρια από το ίδιο ιχθυοπωλείο για πολλά χρόνια, οπότε ο πατέρας μου δεν φαντάστηκε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, Δεν θα αγόραζε εν γνώσει του ένα τόσο θανατηφόρο ψάρι που θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Αρχικά η άτυχη γυναίκα άρχισε να τρέμει και να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπνοή. Στη συνέχεια παρόμοια συμπτώματα εμφάνισε και ο 84χρονος.

Η «αιτία θανάτου» δίνεται ως «τροφική δηλητηρίαση με νευρολογική εκδήλωση που οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια με καρδιακή δυσρυθμία, πιθανώς λόγω κατάποσης τοξίνης ciguatera ή τετροδοτοξίνης».

Το χαριτωμένο ψαράκι που μάλιστα πρωταγωνιστούσε και στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο», αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για πολλά πλάσματα του βυθού. Τα αρπακτικά ψαριά, που θα έχουν την ατυχία να το πιάσουν, είναι πολύ πιθανό να πεθάνουν από πνιγμό, ενώ όσα καταφέρνουν να το καταπιούν, μπορεί να γεμίσουν τα στομάχια τους με τετροδοτοξίνη.

Για καλή τους τύχη, τα μεγάλα αρπακτικά ψάρια, όπως οι καρχαρίες, συνήθως δεν κινδυνεύουν, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, που μπορεί να πεθάνει εάν το καταναλώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.