ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαρόκο: Έλληνες περιγράφουν όσα βίωσαν – «Άφησα τις πλημμύρες και ήρθα στον σεισμό – Σκέφτηκα ότι εδώ τελειώσαμε»

Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Μαρόκο: Έλληνες περιγράφουν όσα βίωσαν – «Άφησα τις πλημμύρες και ήρθα στον σεισμό – Σκέφτηκα ότι εδώ τελειώσαμε»

Έλληνες που ήταν στο Μαρακές του Μαρόκο που βρέθηκε στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού μεγέθους 6,8 Ρίχτερ, περιγράφουν τις τρομακτικές στιγμές που βίωσαν.

Εκτός από την ένταση της δόνησης, στον πανικό συνέβαλλε και η διάρκεια που, σύμφωνα με νεότερες μαρτυρίες, έφτασε τα 3 λεπτά.

«Σκέφτηκα ότι εδώ τελειώσαμε. Ήταν κάτι φοβερό», λέει στον ΣΚΑΪ μία Ελληνίδα για το χτύπημα του Εγκέλαδου, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 1.037 νεκρούς, περισσότερους από 1.200 τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

«Ξαφνικά άρχισε να κουνιέται το δωμάτιο που μένω κι ο κόσμος βγήκε στου δρόμους», περιγράφει άλλος Έλληνας που έζησε τον εφιάλτη.

«Ήταν κάτι τρομερό. Να μην το ζήσει άνθρωπος», ανέφερε άλλη Ελληνίδα για τα 6,8 Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες συνοικίες του Μαρακές, γνωστής και ως «Κόκκινη Πόλη», που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

«Άφησα πλημμύρες εκεί και ήρθα στον σεισμό», είπε με πικρό χιούμορ ο Ελληνομαροκινός, Τζαμάλ Μπακατί, που μόλις την Παρασκευή (08.09.2023) έφυγε από την Ελλάδα για το Μαρόκο.

Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Το Μαρόκο κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου (09.09.2023) τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (08.09.2023) και άφησε πάνω από 1.000 νεκρούς, ανακοίνωσε το βασιλικό υπουργικό συμβούλιο.

«Αποφασίστηκε να κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια», ανέφερε το παλάτι σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MAP, μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου που έγινε υπό την προεδρία του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’.

Οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτύξουν ομάδες διάσωσης για να προμηθεύουν τις πληγείσες περιοχές καθαρό πόσιμο νερό, τρόφιμα, σκηνές και κουβέρτες, υπογραμμίζει παράλληλα η ανακοίνωση.

Βίντεο χρηστών του X (Twitter) αποτυπώνουν τις σκηνές πανικού, αλλά και τον πόνο ανθρώπων που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα:

https://twitter.com/AllahGreatQuran/status/1700531320848585030

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/tobaco999/status/1700541132172587050

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.