ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μωβ μέδουσες: Αυτές τις θάλασσες θα «επισκεφθούν» το Σαββατοκύριακο

Ποιες παραλίες θα ήταν καλό να μην επισκεφθούμε το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου;

Μωβ μέδουσες: Αυτές τις θάλασσες θα «επισκεφθούν» το Σαββατοκύριακο

Το ταξίδι τους στις ελληνικές θάλασσες συνεχίζουν οι μωβ μέδουσες, οι οποίες καταφθάνουν στις ακτές των παραλιών και απειλούν τους λουόμενους αναλόγως τα ρεύματα.

Το φαινόμενο αυτό δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί ενώ οι παραλίες γεμίζουν από κόσμο εν όψει της μεγάλης εξόδου του Αυγούστου. Όσοι λοιπόν φεύγουν για ένα Σαββατοκύριακο ή για διακοπές καλό είναι να γνωρίζουν σε ποια σημεία αναμένεται να είναι πιο έντονη η παρουσία των μωβ «εχθρών».

Από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου στην πλατφόρμα iNaturalist καταγράφηκαν οι μαρτυρίες πολιτών για την παρουσία μωβ μεδουσών στις ελληνικές ακτές:

Σύμφωνα με τους τοπικούς ανέμους που θα επικρατήσουν αυτό το Σαββατοκύριακό θα παρατηρηθεί διάσπαση των μεδουσών σε πολλά μέρη. Ωστόσο η μετακίνηση εξαρτάται πάντα από τα τοπικά θαλάσσια ρεύματα της κάθε περιοχής.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι εκτός από τις μωβ μέδουσες, στις ελληνικές θάλασσες παρατηρούνται και άλλα είδη μεδουσών κάποιες ακίνδυνες και κάποιες πιο επικίνδυνες.

Αυτές τις ημέρες οι πολίτες καταγράφουν τις εξής μέδουσες και υδρόζωα (που μοιάζουν με μέδουσες):

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Chrysaora hysoscella (τσιμπάνε)
Olindias muelleri (τσιμπάνε)
Rhizostoma pulmo (τσιμπάνε)
Pelagia noctiluca (τσιμπάνε)
Aurelia aurita (ακίνδυνες)
Aurelia solida (ακίνδυνες)
Salpa maxima (ακίνδυνες)
Salpa fuciformis (ακίνδυνες)
Aequorea forskalea (ακίνδυνες)
Mnemiopsis leidyi (ακίνδυνες)
Cotylorhiza tuberculata (ακίνδυνες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.