
Ο δεύτερος ισχυρότερος από τους 12.000 σεισμούς των τελευταίων δύο εβδομάδων σημειώθηκε πριν λίγο με 5 Ρίχτερ (στην αρχή, όπως φαίνεται και στην φωτό η εκτίμηση ήταν 5,3 Ρίχτερ) να σημειώνονται μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης προς την πλευρά του ρήγματος της Άνυδρου.

Είχαν προηγηθεί 4,4 Ρίχτερ,
——————————–
(Ανανέωση): Πριν λίγο δύο σεισμικές δονήσεις 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκαν ανοιχτά της Αμοργού και της Ανάφης αντίστοιχα.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μέσα σε ένα τέταρτο έχουν σημειωθεί τέσσερις σεισμικές δονήσεις άνω των 4,1 Ρίχτερ.
———————————
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του πρώτου σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 21 χιλιομέτρων νότια – νοτιαδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Μάλιστα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, το εστιακό βάθος ήταν στα 13,8 χιλιόμετρα. 
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο «Εγκέλαδος» ξαναχτύπησε το νησί με 5,3 Ρίχτερ, 15 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του νησιού, με εστιακό βάθος τα 41,7 χιλιόμετρα.
Μάλιστα η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή μέχρι την Αθήνα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.