ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νότια Ντακότα: Χιλιάδες χήνες πάγωσαν μέχρι θανάτου – Δείτε βίντεο 

Η παρουσία νεκρών χηνών στην περιοχή αυτή δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός

Νότια Ντακότα: Χιλιάδες χήνες πάγωσαν μέχρι θανάτου – Δείτε βίντεο 

Ο φωτογράφος Sean Weaver έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που καταγράφει χιλιάδες νεκρές χήνες παγωμένες μέσα σε μια λίμνη της Νότιας Ντακότα. 

Ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών χηνών κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.500, μια σκληρή απεικόνιση του αντίκτυπου που έχει η γρίπη των πτηνών. Αν και η παρουσία νεκρών χηνών στην περιοχή αυτή δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, η κλίμακα αυτού του θανάτου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι χήνες αυτές έπεσαν θύμα μαζικού θανάτου που προκλήθηκε από τη γρίπη των πτηνών κατά την πρόσφατη μετανάστευσή τους, ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο θανατηφόρο και διαδεδομένο μεταξύ των ειδών πτηνών.

Ο Phinney, σε συνέντευξή του στο Outdoor Life, σημείωσε την ασυνήθιστη ορατότητα των χηνών φέτος, αποδίδοντάς την στην έλλειψη χιονόπτωσης και σε μια σύντομη περίοδο απόψυξης στις αρχές Δεκεμβρίου. Υπό κανονικές συνθήκες, το χιόνι θα έκρυβε τα πεσμένα πουλιά μέχρι την εποχή της άνοιξης, αλλά τα φετινά ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα τα άφησαν εκτεθειμένα, δημιουργώντας ένα σκληρό και σοκαριστικό τοπίο.

Ο Weaver, στη λεζάντα του Instagram, εξήγησε ότι τα νεαρά πουλιά πέθαναν πιθανότατα τον Δεκέμβριο, με τα σώματά τους να διατηρούνται στην παγωμένη λίμνη για μήνες. Επιπλέον, σχολίασε τη σοβαρότητα της γρίπης των πτηνών στη Νότια Ντακότα κατά τη διάρκεια του τέλους του φθινοπώρου και των αρχών του χειμώνα, περιγράφοντας τη σκηνή που καταγράφηκε στο βίντεο ως ένα έντονο παράδειγμα της καταστροφής που προκαλεί η ασθένεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το ανησυχητικό υλικό χρησιμεύει ως μια οδυνηρή υπενθύμιση των προκλήσεων και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα άγρια ζώα, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις ασθενειών όπως η γρίπη των πτηνών. Υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της παρακολούθησης και της προστασίας των πληθυσμών των άγριων πτηνών από τις αναδυόμενες απειλές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.