ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

O ραδιενεργός ποταμός που δεν θες να βρεις στο δρόμο σου

Με την πρώτη ματιά, ο ποταμός Techa μοιάζει αθώος

O ραδιενεργός ποταμός που δεν θες να βρεις στο δρόμο σου

Ο ποταμός Techa που ρέει κάτω από την ανατολική πλευρά των βουνών Ουράλ στη Ρωσία θεωρείται ο πιο ραδιενεργός ποταμός στον κόσμο, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί ως χώρος απόρριψης σχεδόν 80 εκατομμυρίων τόνων ραδιενεργών λυμάτων για αρκετά χρόνια.

Με την πρώτη ματιά, ο ποταμός Techa μοιάζει παρθένος, όμορφος, και ποτέ δεν θα μαντεύατε ότι κάποτε ήταν – και σύμφωνα με κάποιους λογαριασμούς, εξακολουθεί να είναι – η… χωματερή μιας καταστροφικής ένωσης χημικών, υπεύθυνης για την έκθεση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων – έχει περίπου 20 φορές την ακτινοβολία της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνομπίλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αγροτικές κοινότητες στις οποίες ρέει ο Techa εκκενώθηκαν τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά όχι νωρίτερα, πριν δηλαδή χιλιάδες άτομα να αναπτύξουν καρκίνο ή να υποστούν χρωμοσωμικές ανωμαλίες και γενετικές ανωμαλίες. Ακόμα και σήμερα, όταν οι αρχές ισχυρίζονται ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας στον ποταμό Techa είναι “αποδεκτά”, οι μετρητές του Geiger εξακολουθούν να ηχούν δυνατά, όταν τοποθετούνται κοντά στην υδάτινη γραμμή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.