Όταν η ρύπανση στον αέρα της Νέας Υόρκης σκότωσε 200 ανθρώπους σε διάστημα τριών ημερών

Ενα από τα χειρότερα επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην αμερικανική ιστορία

Όταν η ρύπανση στον αέρα της Νέας Υόρκης σκότωσε 200 ανθρώπους σε διάστημα τριών ημερών

Η αιθαλομίχλη της Νέας Υόρκης του 1966 ήταν ένα σημαντικό επεισόδιο ατμοσφαιρικής ρύπανσης και περιβαλλοντικής καταστροφής, που συνέπεσε με το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών εκείνης της χρονιάς.

Ο στάσιμος αέρας πάνω από την πόλη εμπόδισε την άνοδο των επικίνδυνων επιπέδων μονοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του θείου και η αιθαλομίχλη άρχισε να συσσωρεύεται την ημέρα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Οι κάτοικοι άρχισαν να νιώθουν τσούξιμο στα μάτια, κρίσεις βήχα και αναπνευστική δυσχέρεια προτού το κρύο διασκορπίσει την αιθαλομίχλη στις 26 Νοεμβρίου. Την εποχή της αιθαλομίχλης του 1966, και για δύο δεκαετίες πριν, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη της Νέας Υόρκης συνδύαζε τα χαρακτηριστικά της αιθαλομίχλης του Λονδίνου και της αιθαλομίχλης του Λος Άντζελες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αιθαλομίχλη της πόλης εκείνη την περίοδο προκλήθηκε από έναν συνδυασμό σταθερών πηγών, όπως η βιομηχανική καύση άνθρακα, και κινητών πηγών, όπως τα μηχανοκίνητα οχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.