ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Παρατημένη» η Βόρεια Εύβοια: Κομμάτια καμένου αμίαντου παραμένουν στην περιοχή δύο χρόνια μετά τη μεγάλη φωτιά

Η χρήση του έχει συνδεθεί με πλήθος σοβαρών ασθενειών αλλά και με μεγάλους κινδύνους για το περιβάλλον

«Παρατημένη» η Βόρεια Εύβοια: Κομμάτια καμένου αμίαντου παραμένουν στην περιοχή δύο χρόνια μετά τη μεγάλη φωτιά

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, που κατέκαψαν σχεδόν μισό εκατ. στρέμματα δάσους.

Ανάμεσα στα χιλιάδες στρέμματα δάσους που έγιναν στάχτη το καλοκαίρι του 2021, κάηκαν εκατοντάδες κατασκευές από ελενίτ, εντός του οποίου κρύβεται ο αμίαντος.

Η χρήση του αμίαντου έχει συνδεθεί με πλήθος σοβαρών ασθενειών αλλά και με μεγάλους κινδύνους για το περιβάλλον, με τους κατοίκους της περιοχής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αν και το υπουργείο Ενέργειας έχει προχωρήσει αυτοψία των καμένων περιοχών και καταγραφή του τοξικού αμίαντου, η επικίνδυνη ουσία δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να κινητοποιήσουν τις Αρχές και να απομακρυνθεί ο τοξικός αμίαντος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ανοίγει διαγωνισμός για ανάθεση σε εργολάβους της απομάκρυνσης του αμίαντου από τις πληγείσες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.