ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης στον κόσμο και γιατί αυτή η ερώτηση δεν έχει μόνο μια απάντηση;

Τι εννοεί ο καθένας όταν ρωτάει; Τον υψηλότερο, τον πιο πλατύ ή εκείνον που φιλοξενεί το περισσότερο νερό;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης στον κόσμο και γιατί αυτή η ερώτηση δεν έχει μόνο μια απάντηση;

Μπορούμε να γράψουμε αρκετούς καταρράκτες για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση αλλά δεν θα ήταν ακριβές. Για να απαντηθεί σωστά η παραπάνω ερώτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ακόμα μια. Σε ύψος; Σε πλάτος; Σε τόνους νερού;

Εξαρτάται τι ακριβώς θέλει να μάθει κάποιος, γιατί μπορεί να απαντήσουμε στο ποιος είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης, αλλά η λέξη μεγαλύτερος είναι λίγο αφηρημένη. Τι εννοεί ο καθένας όταν ρωτάει; Τον υψηλότερο, τον πιο πλατύ ή εκείνον που φιλοξενεί το περισσότερο νερό;

Υπάρχουν απαντήσεις φυσικά και στις τρεις ερωτήσεις. Και μπορείτε να δίνετε και τις τρεις απαντήσεις όταν σας ρωτάνε, για να λύνετε οποιαδήποτε απορία.

Ο υψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο είναι το «Πήδημα του Αγγέλου» στην Βενεζουέλα. Το ύψος του φτάνει τα 979 μέτρα και είναι 18 φορές υψηλότερος από τον πιο διάσημο καταρράκτη του κόσμου, εκείνον του Νιαγάρα.

Ο πιο πλατύς καταρράκτης του κόσμου βρίσκεται στην Ασία και είναι φυσικό σύνορο μεταξύ του Λάος και της Καμπότζης. Ονομάζεται Khone και φτάνει σε πλάτος τα 10 χιλιόμετρα από τη μια άκρη στην άλλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τη μεγαλύτερη ροή του νερού, ο καταρράκτης που βρίσκεται στην κορυφή είναι ο καταρράκτης Ίνγκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκο. Η ροή του σε κυβικά μέτρα νερού φτάνει τα 25.768 το δευτερόλεπτο, 10 φορές περισσότερο από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.