
Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών μετά από το σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ που έπληξε τις Κουρίλες νήσους, ανακοίνωσε πώς θαλάσσια κύματα από τσουνάμι είναι πιθανό να προκληθούν σε τρεις περιοχές της χερσονήσου Καμτσάτκα στη Ρωσική Άπω Ανατολή.
«Τα αναμενόμενα ύψη κυμάτων είναι χαμηλά, αλλά και στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να μετακινηθείτε μακριά από την ακτή», ανέφερε το ίδιο υπουργείο, σε μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, μετά από την καταγραφή της τελευταίας σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Στη διάρκεια της νύχτας, το ηφαίστειο Κρασενίνικοφ στην Καμτσάτκα ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσα σε 600 χρόνια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, αλλά και επιβεβαίωσαν επιστήμονες που παρακολουθούν την εξέλιξη του γεωλογικού φαινομένου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.