ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία – Απαγορεύεται η κυκλοφορία την ώρα των ψεκασμών

Η έναρξη των ψεκασμών θα γίνει μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας έως δύο ωρών

Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία – Απαγορεύεται η κυκλοφορία την ώρα των ψεκασμών

Τα νέα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται στις παγίδες σύλληψης ακμαίων κουνουπιών δείχνουν μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Αυτό ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενημερώνοντας ότι λόγω της όχλησης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και των κινδύνων για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια, προγραμματίστηκε η πραγματοποίηση ψεκασμών σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία την ερχόμενη Τετάρτη (19.7.2023) και Πέμπτη.

Οι ψεκασμοί για τα κουνούπια θα γίνουν από αέρος, με ειδικού τύπου ελικόπτερο και θα καλύψουν συνολικά έκταση έως 80.000 στρεμμάτων του μπλοκ των εκτάσεων της περιοχής των ρυζοκαλλιεργειών της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας ανάλογα με τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες.

Για τους ψεκασμούς αυτούς έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η έναρξη των ψεκασμών θα γίνει μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας έως δύο ωρών, με εγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο σκεύασμα και σε ακατοίκητες περιοχές, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας τις ώρες των ψεκασμών

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμού (τρεις ώρες κάθε βράδυ) να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές.

Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.