ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σεισμολόγος Γ.Παπαδόπουλος: «Είναι καταγεγραμμένο αλλά ανώνυμο το ρήγμα που έδωσε τα 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια»

«Από το ιστορικό της περιοχής ίσως είναι η οροφή του μεγέθους σεισμών αλλά χρειάζεται προσοχή»

Σεισμολόγος Γ.Παπαδόπουλος: «Είναι καταγεγραμμένο αλλά ανώνυμο το ρήγμα που έδωσε τα 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια»

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε το πρωί της Παρασκευής την Εύβοια, με εστιακό βάθος στα 10,7 χλμ και επίκεντρο 6 χλμ ανατολικά του Προκοπίου.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα evima.gr, δήλωσε πως οι επιστήμονες γνωρίζουν το ρήγμα, αλλά δεν έχει κάποια κοινή ονομασία όπως συμβαίνει με άλλα γνωστά ρήγματα. «Είναι καταγεγραμμένο, οι επιστήμονες το μελετάνε αλλά δεν έχει συγκεκριμένο όνομα», τόνισε.

«Από το ιστορικό της περιοχής ίσως είναι η οροφή του μεγέθους σεισμών. Αλλά χρειάζεται προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε σε άλλη συνέντευξή του ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Επίσης τόνισε ότι δεν μπορεί με τέτοιο μέγεθος να ενεργοποιηθούν αλλά ρήγματα.

«Το μέγεθος του σημερινού σεισμού πρέπει να είναι το μεγαλύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας γιατί δεν έχουμε ιστορικό πιο ισχυρό σεισμών» δήλωσε ο πρόεδρος το ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποιες κατολισθήσεις στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν υπάρξει κλήσεις ούτε έχουν αναφερθεί ζημιές. Υπάρχουν αναφορές για μικρές κατολισθήσεις σε σημεία από το Προκόπι προς το Πήλι χωρίς όμως να έχει κλείσει ο δρόμος ή να έχει εγκλωβιστεί κάποιο άτομο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.