ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τέσσερα φυτά που μπορείς να διατηρήσεις χωρίς προσπάθεια

Ακόμα και αν δεν έχεις καμία επαφή με την κηπουρική!

Τέσσερα φυτά που μπορείς να διατηρήσεις χωρίς προσπάθεια

Υπάρχουν μερικά εύκολα φυτά που μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν χωρίς προσπάθεια!

Δες ποια είναι αυτά:

Φίκος λυράτα

Ένα πολύ εύκολο στη συντήρηση φυτό, που η απευθείας έκθεση του στον ήλιο και το φωτεινό περιβάλλον είναι ιδανικά για την καλή του ανάπτυξη. Χρειάζεται πότισμα μόνο όταν στεγνώσει το επάνω στρώμα του χώματός του.

Σανσεβιέρια

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φυτά που βλέπουμε σε σπίτια και γραφεία δεν είναι άλλο από τη σανσεβιέρια. Το φυτό αυτό με τα χαρακτηριστικά μυτερά φύλλα διατηρείται πραγματικά πανεύκολα ακόμα κι αν είσαι αρχάριος. Χρειάζεται απλά ελάχιστο πότισμα όποτε το χώμα του στεγνώσει. Το χειμώνα το πότισμα είναι ακόμα πιο αραιό από το καλοκαίρι. Επιπλέον, αντέχει και σε συνθήκες χαμηλού φωτός.

Σπαθίφυλλο

Σίγουρα έχεις ξεχωρίσει κι εσύ τα υπέροχα λευκά άνθη του σπαθίφυλλου ακόμα κι αν δεν ξέρεις για ποιο φυτό πρόκειται. Είχες φανταστεί ότι αυτό το τόσο όμορφο φυτό θα είναι και πανεύκολο να το διατηρήσεις; Το σπαθίφυλλο δε χρειάζεται πολύ φως για να ζήσει αλλά δε θα βγάλει τα άνθη του αν βρίσκεται σε σκοτεινό μέρος. Προτίμησε λοιπόν μια φωτεινή θέση και πότιζέ το περίπου μια φορά την εβδομάδα.

Κρασούλα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κρασούλα είναι ένα ακόμα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που είναι πολύ δύσκολο να σου πάθει κάτι. Πρόκειται για παχύφυτο και μάλιστα θεωρείται τυχερό φυτό από το Feng Shui. Διακρίνεται για τα όμορφα στρογγυλά φύλλα της και μπορεί να αντέξει με την κατάλληλη φροντίδα τόσο μέσα στο σπίτι όσο και σε εξωτερικό χώρο. Διακόσμησε τη γλάστρα με την κρασούλα σε ένα σημείο που το βλέπει ήλιος, πότιζέ την όταν το χώμα της στεγνώσει και όλα θα είναι καλά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.