ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλία: Χιλιάδες στρέμματα παραμένουν κάτω από το νερό – «Έχουν εγκαταλειφθεί τα χωριά, τα μαγαζιά μας ερημώνουν»

«Περιμένω, ακόμα και με αυτήν τη θερμοκρασία, άνθρωπο να μου φτιάξει το καλοριφέρ»

Θεσσαλία: Χιλιάδες στρέμματα παραμένουν κάτω από το νερό – «Έχουν εγκαταλειφθεί τα χωριά, τα μαγαζιά μας ερημώνουν»

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη Θεσσαλία, μήνες μετά την καταστροφική επέλαση των κακοκαιριών Daniel και Elias. 

Οι κάτοικοι των χωριών προσπαθούν να επιβιώσουν. «Έχουν εγκαταλειφθεί τα χωριά, άλλοι φεύγουν και τα μαγαζιά μας ερημώνουν» είναι μερικά από τα λόγια των πλημμυροπαθών στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες στρέμματα γης παραμένουν κάτω από τα νερά της Λίμνης Κάρλα.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Open, 180.000 στρέμματα γης μαζί με υποδομές και γεωργικά μηχανήματα παραμένουν κάτω από τεράστιο όγκο νερού, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους τοπικούς παραγωγούς.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Η αγωνία των κατοίκων για το μέλλον τους είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους μιας και κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί πως θα επιστρέψουν πίσω στην ζωή που είχαν, λίγους μήνες πριν το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Πλέον ο κίνδυνος ορισμένα από τα μεγαλύτερα χωριά στον θεσσαλικό κάμπο να ερημώσουν είναι ορατός.

«Τα υπόλοιπα 15 σπίτια είναι άδεια. Περιμένω, ακόμα και με αυτήν τη θερμοκρασία, άνθρωπο να μου φτιάξει το καλοριφέρ» είπε κάτοικος του Σωτηρίου. «Στο στρατόπεδο και κάτω, τα χωράφια είναι μέσα στο νερό. Τώρα, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρω, γιατί αρκετοί απ’ αυτούς ζούσαν από τα χωράφια τους» συμπλήρωσε κάτοικος του Στεφανοβίκειου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η αποστράγγιση των νερών από τη λίμνη Κάρλα προς τον Παγασητικό Κόλπο συνεχίζεται, αλλά γίνεται με αρκετά αργούς ρυθμούς γεγονός που εντείνει ακόμα περισσότερο το μέγεθος της καταστροφής στην Θεσσαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.