ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: «Είχα έντονη ταχυκαρδία και δύσπνοια» λέει η ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά

«Όταν με δάγκωσε η οχιά άρχισα να έχω συμπτώματα που δεν ήταν φυσιολογικά»

Θεσσαλονίκη: «Είχα έντονη ταχυκαρδία και δύσπνοια» λέει η ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε μετά από το δάγκωμα οχιάς στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε η 45χρονη ερπετολόγος Κωνσταντία Ουγγαρίδου.

Η 45χρονη λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της τον περασμένο Μάιο όταν και την δάγκωσε η οχιά στο προαύλιο ενός σχολείου.

Όπως αναφέρει η Κωνσταντία Ουγγαρίδου οι γιατροί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να τη σώσουν, ενώ η ίδια δεν γνώριζε κάτι για την αλλεργία που είχε.

«Είμαι πάρα πολύ καλά σήμερα με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ και των Ελλήνων γιατρών μας. Και οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι γιατροί έκαναν μια τεράστια προσπάθεια για να με σώσουν γιατί η περίπτωση μου ήταν πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη. Δεν ήταν σύνηθες αυτό που συνέβη σε μένα. Από την οχιά δεν παθαίνεις συνήθως αυτό το πράγμα. Δεν είναι επιθετικά ζώα και πρέπει να τα σεβόμαστε.

Εγώ πήγα στο σημείο εκείνο για έναν συγκεκριμένο λόγο. Έπρεπε να το απομακρύνω από το δημοτικό σχολείο. Έχω κι εγώ μία κόρη που πηγαίνει δημοτικό και σαφώς δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι σε παιδάκι του σχολείου. Την αλλεργία μου δεν την γνώριζα, καθώς όσες φορές είχα επιχειρήσει να κάνω κάτι αντίστοιχο είχα τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεν είχε χρειαστεί να πιάσω οχιά με το χέρι. Και δυστυχώς ρίσκαρα. Λόγω μιας μετακόμισης που έκανα εκείνες τις μέρες δεν είχα πάρει μαζί μου τα κατάλληλα εργαλεία και το αντιλήφθηκα όταν έφτασα στο σχολείο», ήταν τα λόγια της 45χρονης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κωνσταντία Ουγγαρίδου αμέσως μετά το δάγκωμα της οχιάς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και αμέσως ζήτησε τη βοήθεια του ΕΚΑΒ. «Όταν με δάγκωσε η οχιά άρχισα να έχω συμπτώματα που δεν ήταν φυσιολογικά. Είχα έντονη ταχυκαρδία και δύσπνοια και ζήτησα άμεσα την επέμβαση του ΕΚΑΒ. Και οι άνθρωποι ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα. Μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή μου στο Παπανικολάου. Η Πολιτεία πρέπει να προσέχει το ΕΚΑΒ, πρέπει όλοι να στηρίζουν αυτόν τον φορέα γιατί κάνει εξαιρετική δουλειά. Ευχαριστώ πολύ και τους γιατρούς του νοσοκομείου Παπανικολάου που είναι εξαιρετικοί, ευχαριστώ πολύ και το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Πρέπει να στηρίζουμε τα δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια υγειά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.