ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οχιά στη Σουρωτή – «Το δηλητήριο λειτουργεί διαφορετικά στον κάθε οργανισμό» (βίντεο)

Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν αρχίσει να ξυπνάνε τα ερπετά

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οχιά στη Σουρωτή – «Το δηλητήριο λειτουργεί διαφορετικά στον κάθε οργανισμό» (βίντεο)

Στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε η… πρώτη οχιά για το 2024, με την απομάκρυνσή της να γίνεται από εθελοντές της ομάδας Animal Rescue and Defence Squad.

Την οχιά εντόπισε εθελόντρια του καταφυγίου ζώων όπου εμφανίστηκε, να βρίσκεται περικυκλωμένη από γάτες, ενώ στο σημείο κλήθηκε ο Στέλιος Γερονυμάκης, συνιδρυτής της Animal Rescue and Defence Squad που την απομάκρυνε για να απελευθερωθεί σε ασφαλές σημείο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η οχιά απαιτεί ειδική μεταχείριση καθώς αποτελεί δηλητηριώδες είδος.

«Το δηλητήριο λειτουργεί διαφορετικά στον κάθε οργανισμό, μπορει να προκαλέσει αναφυλαξία, (σ.σ. όπως στην περίπτωση της εθελοντριας που δαγκώθηκε απο οχιά το 2023), γι’αυτο και χρειάζεται να απομακρυνθεί από άτομο με ειδικές γνώσεις και εξοπλισμό», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν αρχίσει να ξυπνάνε τα ερπετά, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κάνει την εμφάνισή τους εντός της πόλης χελώνες και σαύρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα ερπετά ξυπνάνε με θερμοκρασίες άνω των 12 βαθμών, η νεαρή θηλυκή οχιά ήταν η πρώτη απομάκρυνση φιδιού για φέτος και το επόμενο διάστημα περιμένουμε να ακολουθήσουν κι άλλες», αναφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.