ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Tο 75% των ΗΠΑ  θα μπορούσε να πληγεί από καταστροφικούς σεισμούς – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

37 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν βιώσει σεισμούς πάνω από 5 βαθμούς τα τελευταία 200 χρόνια

Tο 75% των ΗΠΑ  θα μπορούσε να πληγεί από καταστροφικούς σεισμούς – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Το 75% των ΗΠΑ θα μπορούσε να πληγεί από καταστροφικούς σεισμούς, υποστηρίζει μελέτη του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS). 

Η νέα διαπίστωση προέκυψε από ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός χρωματικά κωδικοποιημένου χάρτη, που αποκαλύπτει ότι εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε περιοχές υψηλού σεισμικού κινδύνου.

Στο κόκκινο βρίσκονται ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας όπως το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Πόρτλαντ και το Σιάτλ, αλλά και πόλεις όπως το Σολτ Λέικ Σίτι και το Μέμφις.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, 37 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν βιώσει σεισμούς πάνω από 5 βαθμούς τα τελευταία 200 χρόνια.

ΗΠΑ: Οι επικίνδυνες περιοχές

Οι νέες πληροφορίες βοηθούν στην επικαιροποίηση των πιθανοτήτων καταστροφικών σεισμών στις σεισμικά ενεργές περιοχές της Αλάσκας και της Καλιφόρνιας.

Παράλληλα, αναδεικνύουν την πιθανότητα σεισμών κατά μήκος του κεντρικού και βορειοανατολικού παράκτιου διαδρόμου του Ατλαντικού, ο οποίος περιλαμβάνει την Ουάσιγκτον, την Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι σεισμοί είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά κάναμε μεγάλα βήματα με αυτό το νέο μοντέλο», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Μαρκ Πίτερσεν, γεωφυσικός στο USGS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.