ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το έχετε ξαναδεί; – «Ψάρι νεροπίστολο» κυνηγάει τη λεία του έξω από το νερό (φωτο)

Είναι γνωστό με την κοινή ονομασία «Τοξότης»

Το έχετε ξαναδεί; – «Ψάρι νεροπίστολο» κυνηγάει τη λεία του έξω από το νερό (φωτο)

Είναι γνωστό με την κοινή ονομασία «Τοξότης», αν και πολλοί το αναφέρουν ως «ψάρι νεροπίστολο».

Το archer fish, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, ανήκει στην οικογένεια των Toxotidae και έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Κυνηγάει τη λεία του έξω από το νερό!!!

perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!

Συγκεκριμένα έχει την ικανότητα να κυνηγά στην επιφάνεια λιμνών και ποταμών, επιλέγοντας τα… σνακ που του αρέσουν περισσότερο: ακρίδες, σκαθάρια, μύγες και αράχνες. perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!

Πώς το κάνει αυτό; Εξελίσσοντας την ικανότητά του στην εκτόξευση μικρής ποσότητας νερού από το στόμα ακριβώς στο… στόχο. Το ψάρι Τοξότης καιροφυλακτεί κοντά στις ακτές και μόλις αντιληφθεί το θύμα του να κάθεται αμέριμνο στα φύλλα των φυτών ρίχνει νερό με το στόμα του, αναγκάζοντας το έντομο να πέσει στο νερό. perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!

Η συνέχεια είναι γνωστή και πάντα καταλήγει στο… στόμα του. Το ψάρι Τοξότης ζει σε υφάλμυρα νερά ποταμών και στις εκβολές λιμνών στην Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία και την Πολυνησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!
perierga.gr - Απίστευτο ψάρι κυνηγάει έξω από το νερό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.