Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Τραγωδία στις Άλπεις: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σκιέρ μέσα σε μία μέρα από χιονοστιβάδες

Συνολικά, 17 σκιέρ έχουν σκοτωθεί στις Άλπεις--στην Αυστρία, στη Γαλλία και στη Ελβετία--από το περασμένο σαββατοκύριακο

Τραγωδία στις Άλπεις: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σκιέρ μέσα σε μία μέρα από χιονοστιβάδες

Τραγωδία σημειώθηκε στις Άλπεις, καθώς τουλάχιστον οκτώ σκιέρ έχασαν  τη ζωή τους χθες Σάββατο (17/1) από χιονοστιβάδα.

Συνολικά, 17 σκιέρ έχουν σκοτωθεί στις Άλπεις–στην Αυστρία, στη Γαλλία και στη Ελβετία–από το περασμένο σαββατοκύριακο, έπειτα από ισχυρές χιονοπτώσεις.

Χιονοστιβάδα παρέσυρε τρία από τα επτά μέλη ομάδας Τσέχων σκιέρ στην περιοχή Μούρταλ της Στυρίας, θάβοντάς τους εντελώς, εξήγησε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία διάσωσης μπόρεσε να εντοπίσει και να ανασύρει τα θύματα αλλά «παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν», τα τρία θύματα «βρέθηκαν νεκρά», σύμφωνα με τις αρχές.

Νωρίτερα χθες, στην περιοχή Πόνγκαου, κοντά στο Ζάλτσμπουργκ, κατολίσθηση χιονιού παρέσυρε επτά χιονοδρόμους εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τέσσερις από αυτούς και να τραυματιστεί πέμπτος, μετέδωσε το δίκτυο ÖRF, η αυστριακή δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Μια σκιέρ βγήκε από την πίστα μαζί με τον σύζυγό και θάφτηκε από όγκους χιονιού όταν χτύπησε άλλη χιονοστιβάδα στην ίδια περιοχή. Οι υπηρεσίες διάσωσης, που ειδοποιήθηκαν από τον σύζυγο, δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν στη ζωή.

«Παρά τις σαφείς και επανειλημμένες προειδοποιήσεις, είχαμε πολλές χιονοστιβάδες σήμερα, με δυστυχώς μοιραίες συνέπειες», τόνισε ο Γκέρχαρντ Κρέμζερ, επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στο όρος Πόνγκαου.

«Αυτή η τραγωδία δείχνει με οδυνηρό τρόπο τη σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης όσον αφορά τις χιονοστιβάδες», επέμεινε.

Την Τρίτη, παιδί 13 ετών, επίσης από την Τσεχία, σκοτώθηκε εξαιτίας χιονοστιβάδας στην Μπαντ Γκαστάιν, επίσης στις αυστριακές Άλπεις, καθώς βρισκόταν εκτός πίστας μαζί με άλλο παιδί στο χιονοδρόμιο Sportgastein.

Την περασμένη Κυριακή, 58χρονη σκιέρ σκοτώθηκε εξαιτίας κατολίσθησης χιονιού στη Βέερμπεργκ, στο Τιρόλο (δυτικά). Το ίδιο σαββατοκύριακο, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν θάφτηκαν εξαιτίας χιονοστιβάδων σε χιονοδρομικούς σταθμούς στις γαλλικές Άλπεις.

Και, στο ελβετικό τμήμα των Άλπεων, Γερμανός σκιέρ σκοτώθηκε εξαιτίας χιονοστιβάδας και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.