Βενετία: Πράσινο χρώμα πήραν ξαφνικά τα κανάλια – Πώς προκλήθηκε το φαινόμενο;

Η αστυνομία εξετάζει αν ευθύνονται διαδηλωτές για το κλίμα

Βενετία: Πράσινο χρώμα πήραν ξαφνικά τα κανάλια – Πώς προκλήθηκε το φαινόμενο;

Την πηγή του φωσφορίζοντος πράσινου υγρού που εμφανίστηκε την Κυριακή στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης ερευνά η αστυνομία στη Βενετία.

Είναι πιθανόν να προκλήθηκε από διαδηλωτές για το κλίμα, οι οποίοι πριν από μία εβδομάδα είχαν ρίξει μαύρο υγρό στη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη.

Το χρώμα εντοπίστηκε για πρώτη φορά από κατοίκους και σύντομα έγινε… τουριστικό αξιοθέατο.

Η πυροσβεστική πήρε δείγματα για να διαπιστωθεί αν είναι τοξικό.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι γίνεται πράσινο, αναφέρει ο Guardian.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 1968, ο Αργεντινός καλλιτέχνης Νικολάς Γκαρθία Ουριμπούρου έβαψε τα νερά πράσινα με φθορίζουσα χρωστική κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε για την προώθηση της οικολογικής ευαισθητοποίησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.