ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βενετία: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το καταπράσινο νερό στο Μεγάλο Κανάλι;

Λίγα 24ωρα κράτησε τελικά το «μυστήριο» για το πώς έγινε καταπράσινο το νερό στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Βενετία: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το καταπράσινο νερό στο Μεγάλο Κανάλι;

Κάτοικοι και επισκέπτες της Βενετίας παρατήρησαν το πρωί της Κυριακής πως σε τμήμα του Μεγάλου Καναλιού, το νερό είχε γίνει πράσινο.

Αμέσως ελήφθησαν δείγματα, ενώ υπήρχαν και κάποιες εικασίες ότι θα μπορούσε να πρόκειται για κάποιου είδους παρέμβασης οικολόγων.

Τελικά, δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών της Βενετίας, το πράσινο χρώμα του νερού οφειλόταν σε μη τοξική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται για ελέγχους στα δίκτυα λυμάτων.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα εντοπίστηκε η ουσία φλουορεσκεΐνης. Τα αποτελέσματα «δεν έδειξαν παρουσία τοξικών στοιχείων στα δείγματα που αναλύθηκαν», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών της Βενετίας, που δεν διευκρίνισαν από πού προήλθε η εν λόγω ουσία.

Πολλοί ήταν εκείνοι που, λόγω του περιστατικού, θυμήθηκαν ότι το 1968 ο Αργεντινός καλλιτέχνης Νικολάς Γκαρσία Ουριμπούρου είχε ρίξει πράσινο χρώμα στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας- κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε- με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.