ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χανιά: Ρύπανση στη θάλασσα και έντονη οσμή πετρελαίου στην Γραμβούσα

Η θάλασσα στη Γραμβούσα στα Χανιά έχει καλυφθεί από καύσιμα που μαρτυρούν τη ρύπανση

Χανιά: Ρύπανση στη θάλασσα και έντονη οσμή πετρελαίου στην Γραμβούσα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Κυριακή 30 Απριλίου τους επισκέπτες στη Γραμβούσα του Δήμου Κισάμου στα Χανιά. Η επιφάνεια της θάλασσας και μερικές εκατοντάδες μέτρα από την λιμνοθάλασσα του Μπάλου, είχε καλυφθεί από καύσιμα, ενώ ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά τους.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε όσους επέλεξαν με τα σκάφη τους να επισκεφτούν την τελευταία μέρα του Απριλίου, την πανέμορφη αυτήν περιοχή και βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το θέαμα, είναι η έκταση της κηλίδας.

Το μέγεθος της ξεπερνούσε σε μήκος το ένα μίλι, ενώ το πλάτος της ήταν πάνω από 200 μέτρα. Η ΕΡΤ επικοινώνησε με τις λιμενικές αρχές μήπως είχε συμβεί κάποιο θαλάσσιο ατύχημα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή που θα δικαιολογούσε διαρροή καυσίμου, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, το πιθανότερο είναι να πέρασε κάποιο καράβι στα 6 μίλια που είναι διεθνή ύδατα και να άδειασε τις σεντίνες του και ο καιρός που ήταν δυτικός να τα έφερε στην πανέμορφη περιοχή της Γραμβούσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.