ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαβάη: «Ξύπνησε» μετά από τρεις μήνες… ηρεμίας το ηφαίστειο Κιλαουέα (βίντεο)

Οι Αρχές αύξησαν σε επίπεδο «προειδοποίησης» από εκείνο της «παρακολούθησης» τον συναγερμό

Χαβάη: «Ξύπνησε» μετά από τρεις μήνες… ηρεμίας το ηφαίστειο Κιλαουέα (βίντεο)

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες… ηρεμίας, «ξύπνησε» το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης με λαμπερές ροές λάβας να εκρήγνυνται μέσα σε έναν από τους κρατήρες του την Κυριακή.

Η έκρηξη ξεκίνησε γύρω στις 15:15 τοπική ώρα.

Η τελευταία έκρηξη του Κιλαουέα έγινε τον Ιούνιο, με εκρήξεις σιντριβανιών λάβας ύψους περίπου 200 μέτρων. Ο Κιλαουέα εξερράγη επίσης τον Ιανουάριο, αφού σταμάτησε τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν υπήρξε μια έκρηξη κατά την οποία η λάβα περιορίστηκε στον κρατήρα της κορυφής του.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη το 2018 ήταν μία από τις πιο καταστροφικές στην πρόσφατη ιστορία της Χαβάης, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια και αναγκάζοντας τις γύρω γειτονιές να εκκενωθούν.

Οι Αρχές αύξησαν σε επίπεδο «προειδοποίησης» από εκείνο της «παρακολούθησης» τον συναγερμό για το ηφαίστειο και στην κόκκινη βαθμίδα για τις αερομεταφορές, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων της Χαβάης.

Στις εικόνες που αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω webcam διακρίνονται ρωγμές στη βάση του κρατήρα του ηφαιστείου, που εκτοξεύουν μάγμα και απελευθερώνουν μεγάλα σύννεφα καπνού σε μια τεράστια περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Της έκρηξης είχε προηγηθεί μια περίοδος ισχυρής σεισμικότητας και ταχείας ανύψωσης της κορυφής», ανέφερε το SGS Hawaiian Volcano Observatory, σημειώνοντας ότι τα αέρια που απελευθερώνονται από την έκρηξη θα οδηγήσουν σε «ηφαιστειακή αιθαλομίχλη», που με τη βοήθεια των ανέμων αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω την ποιότητα του αέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.