ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη δημιούργησε νέο νησί στην Ιαπωνία (βίντεο)

Το μάγμα συσσωρευόταν κάτω από το νερό για αρκετό καιρό πριν τελικά βγει στην επιφάνεια, σύμφωνα με ειδικούς

Υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη δημιούργησε νέο νησί στην Ιαπωνία (βίντεο)

Υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη στις 30 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία, είχε σαν αποτέλεσμα την ανάδυση ενός μικρού νησιού – του «νεότερου» στον κόσμο. 

Το νέο νησάκι, που φαίνεται σαν μία μικρή κορφή και ακόμα διαμορφώνεται, ανήκει στα νησιά Ogasawara και βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από την Ίβο Τζίμα, το νησί που είδε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ειρηνικό.

Σύμφωνα με τον Setsuya Nakada, ομότιμο καθηγητή ηφαιστειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, στους Japan Times, το μάγμα συσσωρευόταν κάτω από το νερό για αρκετό καιρό πριν τελικά βγει στην επιφάνεια.

Οι εκρήξεις συνεχίζοντται, διαμορφώνοντας συνεχώς την εικόνα του νέου νησιού, το οποίο δεν έχει ακόμα αποκτήσει όνομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.