ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ζημιές από την κακοκαιρία στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Δεν επηρεάστηκαν οι αρχαιότητες

Ζημιές από την κακοκαιρία στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Σημαντικές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ωστόσο οι αρχαιότητες που φιλοξενεί δεν έχουν επηρεαστεί.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού οι ζημιές εντοπίζονται στην ένωση των δύο πτερύγων του Μουσείου της παλιάς (1909) και της νέας (1998- 2003) όπου δημιουργήθηκε χάσμα από το οποίο εισχώρησαν νερά. Τα νερά αυτά προκάλεσαν αποκολλήσεις τμημάτων οροφών, αποκολλήσεις και ρηγματώσεις επιχρισμάτων των τοίχων.

Επιπλέον, το αίθριο του Μουσείου συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα υδάτων και έφθασε στο όριο της υπερχείλισης ενώ έσπασαν κλαδιά από το μεγάλο πεύκο έξω από το φυλάκιο της αυλής του Μουσείου και συμπαρέσυραν δέσμες ηλεκτρικών καλωδίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, επισημαίνεται πως στους αρχαιολογικούς χώρους της τόσο της Μαγνησίας όσο της Καρδίτσας και των Τρικάλων δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη συστηματική καταγραφή των ζημιών καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.