ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H μελέτη που «αδειάζει» τον Μ.Γκέιτς: Το συνθετικό κρέας 25 φορές χειρότερο για το κλίμα από το βοδινό

«Όλες οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να στραφούν σε 100% συνθετικό βοδινό κρέας», έλεγε ο Μ.Γκέιτς

H μελέτη που «αδειάζει» τον Μ.Γκέιτς: Το συνθετικό κρέας 25 φορές χειρότερο για το κλίμα από το βοδινό

Το «συνθετικό κρέας» που καλλιεργείται στο εργαστήριο και προωθείται από τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, είναι πολύ χειρότερο για το περιβάλλον από το βόειο κρέας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ο Μπιλ Γκέιτς και οι σύμμαχοί του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) πιέζουν έντονα το κοινό να στραφεί στο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, υποστηρίζοντας ότι βοηθά στην καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής».

Σε συνέντευξή του στο MIT Technology Review το 2021, ο Γκέιτς υποστήριξε ότι «όλες οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να στραφούν σε 100% συνθετικό βοδινό κρέας» σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι της πράσινης ατζέντας του WEF.

Ωστόσο, η νέα μελέτη υποδηλώνει ότι τα «πράσινα» διαπιστευτήρια του κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο δεν είναι αυτά που έχουν οδηγήσει τον κόσμο να πιστεύει.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο ή το «καλλιεργημένο» κρέας, το οποίο παράγεται με την καλλιέργεια ζωικών κυττάρων, είναι έως και 25 φορές χειρότερο για το κλίμα από το πραγματικό βοδινό κρέας.

Οι ακτιβιστές της πράσινης ατζέντας υποστηρίζουν ότι η παραγωγή πραγματικού κρέατος έχει τεράστιο «αποτύπωμα άνθρακα», επειδή απαιτεί νερό, ζωοτροφές και την αποψίλωση των δέντρων για να δημιουργηθεί χώρος για τα βοοειδή.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι το αποτύπωμα άνθρακα του κρέατος που παράγεται στο εργαστήριο θα μπορούσε να είναι «τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο» όταν η βιομηχανία αναπτυχθεί.

Αν και το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στο κοινό, οι επιστήμονες είναι μεταξύ εκείνων που καλλιεργούν προϊόντα κρέατος σε εργαστήριο με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επικεφαλής της νέας έρευνας ήταν επιστήμονες του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.