Αλήθεια, για το μακελειό στα Βορίζια πόσους συλλάβανε;

Η περίεργη παράκληση των εθνικών πάρκων στις ΗΠΑ: «Μη γλείφετε τον τοξικό βάτραχο»

Το αμφίβιο εκκρίνει την τοξίνη του μέσω των προεξέχοντων παρωτιδικών αδένων του.

Η περίεργη παράκληση των εθνικών πάρκων στις ΗΠΑ: «Μη γλείφετε τον τοξικό βάτραχο»

Μία απρόσμενη προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πεζοπόρους απηύθυνε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ, ζητώντας τους να μη γλείφουν τοξικούς βατράχους με ψυχεδελική επίδραση.

Οι ειδικοί εξηγούν πως ένας από τους μεγαλύτερους βατράχους στη Βόρεια Αμερική, ο βάτραχος της ερήμου Sonoran, εκκρίνει μια ισχυρή τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τους ανθρώπους αν τον αγγίξουν ή αν ρουφήξουν το δηλητήριο στο στόμα τους.

Το αμφίβιο, γνωστό και ως φρύνος του ποταμού Κολοράντο, εκκρίνει την τοξίνη του μέσω των προεξέχοντων παρωτιδικών αδένων του.

Η ουσία μπορεί επίσης να κρυσταλλωθεί και ορισμένοι την καπνίζουν ως ψυχεδελική ουσία, σύμφωνα με τους New York Times.


Προκαλεί μια έντονη αλλά σύντομη αίσθηση που συνήθως διαρκεί 15 έως 30 λεπτά, σε σύγκριση με άλλες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πολύωρες παραισθήσεις.

Οι τοξίνες θεωρούνται αρκετά ισχυρές και μπορούν να σκοτώνουν ενήλικα σκυλιά, αν ο βάτραχος νιώσει ότι απειλείται και τις εκκρίνει σε θέση άμυνας.

Η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων προειδοποίησε για τους κινδύνους με μια ανάρτηση στο Facebook, χαρακτηρίζοντας τους πιθανούς κινδύνους τρομακτικούς.

Η υπηρεσία αναγνώρισε ότι η ενημερωτική της ανάρτηση ήταν «περιεχόμενο που κανείς δεν ζήτησε… και όμως είμαστε εδώ», υπονοώντας ότι κάποιοι πεζοπόροι μπορεί να επιχείρησαν να εξαγάγουν τις τοξίνες από βατράχια.

Αν και συγκαταλέγεται στους πιο ασυνήθιστους τρόπους για να εξασφαλίσει κανείς ψυχεδελικές ουσίες, το κέντρο θεραπείας και αποτοξίνωσης Banyan στη Φιλαδέλφεια λέει ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις ατόμων που «αναζητούν συγκινήσεις» γλείφοντας βατράχια για τις παραισθησιογόνες ιδιότητές τους.

Ενώ ο βάτραχος της ερήμου Sonoran ζει περίπου 20 χρόνια, έχει απειληθεί σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ από το ασυνήθιστο κυνήγι των ανθρώπων.

«Με τα περισσότερα πράγματα που συναντάτε σε ένα εθνικό πάρκο, είτε πρόκειται για έναν γυμνοσάλιαγκα, είτε για ένα άγνωστο μανιτάρι, είτε για έναν μεγάλο βάτραχο με λαμπερά μάτια μέσα στη νύχτα, παρακαλούμε αποφύγετε να τα γλείψετε», ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.