ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε πάει για κυνήγι σκότωσε Χάσκι και μετά το έγδαρε επειδή «το πέρασε για κουτάβι λύκου» (φωτο)

Πώς δικαιολόγησε την πράξη της στο Facebook

ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε πάει για κυνήγι σκότωσε Χάσκι και μετά το έγδαρε επειδή «το πέρασε για κουτάβι λύκου» (φωτο)

Οργή έχει προκαλέσει μια γυναίκα από τη Μοντάνα, που δημοσίευσε περήφανη στα social media, το κουφάρι ενός χάσκι που σκότωσε σε κυνήγι και στη συνέχεια έγδαρε- αφού το πέρασε για κουτάβι λύκου.

Η Άμπερ Ρόουζ, από τη Μίλερ Σίτι, δημοσίευσε τις σοκαριστικές εικόνες στο Facebook, που τη δείχνουν να κρατάει μια καραμπίνα και να χαμογελάει καθώς κρατάει το σκοτωμένο ζώο.

«Λοιπόν, σήμερα το πρωί ξεκίνησα για φθινοπωρινό κυνήγι μαύρης αρκούδας, ωστόσο μου δόθηκε η ευκαιρία να πιάσω ένα άλλο θήραμα, ένα λυκόπουλο. Ήταν υπέροχο συναίσθημα να στέλνω μήνυμα στον άντρα μου για να του πω ότι μόλις σκότωσα ένα λυκόπουλο», έγραψε.

Η ανάρτησή της προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από φιλόζωους, οι οποίοι τόνισαν ότι το ζώο που σφαγίασε δεν ήταν κουτάβι λύκου, αλλά χάσκι.

«Η Άμπερ Ρόουζ κυνήγησε, πυροβόλησε ΚΑΙ έγδαρε ένα χάσκι… όχι έναν λύκο, έναν ξεκάθαρο σκύλο», σχολίασε έξαλλος ένας χρήστης του Twitter. «Επίσης, το γεγονός ότι το αποκαλεί “κουτάβι” με ανησυχεί επειδή πιστεύει ότι είναι εντάξει να κυνηγάει μικρά ζώα, το οποίο, όπως ξέρετε, δεν είναι σωστό για το οικοσύστημα μιας περιοχής», πρόσθεσε.


Ένας άλλος χρήστης, εξίσου οργισμένος, σημείωσε: «Αυτή η γυναίκα καυχιέται για την παγίδευση, τη θανάτωση και το γδάρσιμο ενός σκύλου, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι κουτάβι λύκου. Πρόκειται ξεκάθαρα για Σιβηρικό Χάσκι. Ελπίζω ότι η Μοντάνα να το ψάξει αυτό».

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Φλάτχεντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι επικοινώνησε με κάποιον που ανέφερε ότι παρέλαβε «πολλά σκυλιά μίξης χάσκι και ποιμενικού» στην περιοχή Ντόρις Κρικ του Εθνικού Δάσους Φλάτχεντ.

Επιπλέον ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως ένα από τα σκυλιά «μπορεί να έχει πυροβοληθεί».


«Οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να παραλάβουν 11 σκύλους, οι οποίοι παραδόθηκαν στον Έλεγχο Ζώων και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ενημερωθήκαμε μέσω της υπηρεσίας Montana Fish Wildlife & Parks ότι ένας από τους σκύλους μπορεί να έχει πυροβοληθεί».

Οι εν λόγω αρμόδιες υπηρεσίες δήλωσαν στο TMZ ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, η Άμπερ Ρόουζ απάντησε στα σχόλια μίσους που δέχθηκε, παραδεχόμενη το λάθος της – αλλά επέμεινε ότι πυροβόλησε το ζώο επειδή βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

«Αγόρασα την ετικέτα λύκου [σ.σ. που επιτρέπει να σκοτώσεις λύκο σε κυνήγι] πριν φύγω για κυνήγι αρκούδας σε περίπτωση που έπεφτα πάνω σε λύκο, και συνάντησα κάτι που νόμιζα ότι θα μπορούσε να είναι υβρίδιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η ασφάλειά μου ήταν ύψιστη προτεραιότητα. Αυτό το ζώο γρύλιζε και ούρλιαζε και ερχόταν προς το μέρος μου σαν να επρόκειτο να με φάει», έγραψε στο Facebook.

«Ναι, έκανα λάθος γιατί νόμιζα ότι ήταν υβριδικό κουτάβι λύκου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε ότι πολλά σκυλιά «είχαν πέσει 11 μίλια μέσα στην άγρια φύση» και πως είναι «άνθρωπος» κι έκανε λάθος.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί από το Montana Fish, Wildlife & Parks, ένα άτομο μπορεί να σκοτώσει μέχρι 20 λύκους- όχι περισσότερους από 10 μέσω κυνηγιού και όχι πάνω από 10 μέσω παγίδευσης. Για το κυνήγι, απαιτείται ξεχωριστή άδεια για κάθε λύκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Γυναίκα σκότωσε στο κυνήγι και μετά έγδαρε χάσκι επειδή «το πέρασε για κουτάβι λύκου»
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.