Καιρός: Έρχεται μίνι καύσωνας με 38άρια σε ηπειρωτικά και βόρεια Ελλάδα

Από την Αφρική

Καιρός: Έρχεται μίνι καύσωνας με 38άρια σε ηπειρωτικά και βόρεια Ελλάδα

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός με αρκετή ζέστη και τις επόμενες ημέρες όμως την Κυριακή αλλάζει το σκηνικό του καιρού και μας έρχονται μπουρίνια και χαλάζι που θα ρίξουν πρόσκαιρα τη θερμοκρασία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται κορύφωση της ζέστης όπως και της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 35 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές , με τον υδράργυρο να παραμένει υψηλά έως την Παρασκευή.

Την Πέμπτη λοιπόν, αναμένεται κορύφωση της ζέστης που φέρνει «θερμή γλώσσα από τη Βόρεια Αφρική», ενώ το Σάββατο θα κορυφωθεί και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, όπου θα φέρει μεγάλη θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Την Πέμπτη αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες και σε πεδινά τμήματα. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 37, στην Ήπειρο από 11 έως 33 βαθμούς στη Θεσσαλία από 13 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3-4 Μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς.

Παρόλα αυτά, το σκηνικό αλλάζει το Σαββατοκύριακο και ειδικά την Κυριακή (27/5), καθώς όχι μόνο θα έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος, αλλά με εξαίρεση Αττική, Εύβοια και Θράκη, αναμένονται μπόρες και βροχές σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα.

Σε καλοκαιρινά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία για τις επόμενες πέντε ημέρες, ενώ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως από αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, αίθριος γενικά καιρός αναμένεται και σήμερα Τετάρτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω ομάδα χαρτών, η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε μεμονωμένες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Ωστόσο, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας καθώς και μεμονωμένα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει και τους 36-37 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να διατηρηθεί κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας έως τουλάχιστον την Παρασκευή. Το πρώτο ισχυρό «κύμα» ζέστης είναι προ των πυλών, με τις πιο ζεστές ημέρες να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή. Μετά τον μίνι καύσωνα, ωστόσο, αναμένεται ραγδαία μεταβολή του καιρού.

Σήμερα, Τετάρτη, η ζέστη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λιακάδα από το πρωί.

Ο καιρός με μια ματιά

-Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Την Κυριακή μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια

-Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσουμε τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου αλλά από την Κυριακή προβλέπεται πτώση
Ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα – Καύσωνας από την Πέμπτη με 37άρια σε αρκετές περιοχές

Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μικρής έντασης και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες σήμερα σε δέκα μεγάλες πόλεις

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 ή 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Ασθενείς και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Τι θερμοκρασίες θα έχουμε την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 36 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.