Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στην Γλυφάδα έκαναν εμβόλια μέχρι τις 15.00 το απόγευμα με μισό μέτρο χιόνι!

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Στην Γλυφάδα έκαναν εμβόλια μέχρι τις 15.00 το απόγευμα με μισό μέτρο χιόνι!

Αβοήθητοι οι πολίτες από το κράτος και τους δήμους στα νότια προάστια: Σε Άλιμο, Γλυφάδα και Βούλα οι κάτοικοι βυθίστηκαν στο χιόνι και κανένας δεν τους ενημέρωσε.

Στις 3 το μεσημέρι έκλεισε το εμβολιαστικό κέντρο επί της οδού Αρχιμήδους 9, ενώ αύριο δεν θα λειτουργήσει, ενώ για σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, δεν θα πραγματοποιούνται τα δωρεάν ραπιντ τεστ από τον ΕΟΔΥ στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.

Ο Δήμος Γλυφάδας συστήνει στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να είναι προσεκτικοί στους δρόμους, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια: Καμία προσπάθεια του Δήμου να βοηθήσει τους κατοίκους να απεγκλωβιστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εμβολιαστικό κέντρο της Γλυφάδας επί της οδού Αρχιμήδους 9 έκανε εμβόλιο μέχρι τις 15.00 το απόγευμα και αυτό ενώ το χιόνι είχε φτάσει το μισό μέτρο ύψος!

Έντονα προβλήματα παρουσιάζονται και στο εθνικό οδικό δίκτυο, ιδίως στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από τις Ράχες Φθιώτιδας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε ισχύ βρίσκεται απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:

  • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
  • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.
  • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • · Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 13,500η χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).
  • · Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 4η έως την 16η χ/θ (όρια με Φωκίδα).
  • · Στην Επαρχιακή Οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων – Ερυθρών Αττικής, από την Μονή Κλειστών έως το χωριό Δάφνη.
  • · Στην Επαρχιακή Οδό Μαγούλας – Οινόης Σχηματαρίου, από την 10η χ/θ (θέση «Καμάρι») έως την 25η χ/θ (θέση «Άγιος Αθανάσιος»).

Νομός Ευβοίας

· Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι),
· Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ.
· Στο τμήμα από κόμβο Αγίου Στεφάνου προς ΠΑΘΕ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας), μέσω Α-11 Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στα ανωτέρω σημεία, καθώς και όλων των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • · Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού).
  • · Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
  • · Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
  • · Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.
  • · Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Νομός Φθιώτιδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών) έως την 121,250η χ/θ (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 16η έως την 18η χ/θ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Έκλεισε η Κατεχάκη

Η σφοδρή χιονόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των κατοίκων στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αφού έκλεισε η οδός Κατεχάκη, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία σε πολλά σημεία της Αττικής οδού.

Ουρές στην Αττική Οδό

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί και στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Σύμφωνα με οδηγούς Ι.Χ που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλλε αίτημα στην διαχείριση της Αττικής Οδού να κλείσει τις εισόδους, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Διακοπές ρεύματος

Σε Νταού Πεντέλης και Μαραθώνα εντοπίζονται, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς». Προβλήματα με βλάβες στη χαμηλή τάση έχουν επίσης παρουσιαστεί στην Καλλιθέα και τμήματα της Ιστιαίας στη Βόρεια Έύβοια.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι είχαμε και διακοπές ρεύματος και στην περιοχή της Γλυφάδας. Τα προβλήματα που υπήρξαν νωρίτερα σε Ανθούσα και Παλλήνη επιδιορθώθηκαν και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.

Κατέβασε ρολά το Δημόσιο

Σε εγρήγορση παραμένει και το Υπουργείο Εσωτερικών, συνεκτιμώντας την κατάσταση με βάση την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, ενώ αναμένονται νέες οδηγίες για τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα αύριο, ανάλογα με την εξέλιξη της χιονοκαταιγίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, το προσωπικό όλων των δημόσιων υπηρεσιών αποδεσμεύτηκε στις 12 το μεσημέρι, ενώ επίκεινται και νέες ανακοινώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.