«Χαλάει» από την Κυριακή ο καιρός – «Έρχονται» χιονοπτώσεις & πτώση της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή

«Χαλάει» από την Κυριακή ο καιρός – «Έρχονται» χιονοπτώσεις & πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο καιρός αναμένεται να «χαλάσει» ξανά από την ερχόμενη Κυριακή σχεδόν σε όλη τη χώρα, με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αν και ο καιρός βελτιώνεται από την Παρασκευή, νέα επιδείνωση βρίσκεται προ των πυλών από την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, έρχονται βροχές, ισχυρές καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Βροχές θα δεχθεί και η Αττική σήμερα Πέμπτη, κυρίως στα βόρεια τμήματα, ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι ρίχνουν και τη θερμοκρασία. Ανήμερα την Τσικνοπέμπτη, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά δύο μονάδες, όπως υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα και ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσιοποίησε τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Ο μετεωρολόγος, σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, ανέφερε πως ο καιρός την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου θα αλλάξει.

Συγκεκριμένα, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ, όπως αναφέρει, τα τελευταία δεδομένα κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σφοδρές χιονοπτώσεις.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο να υπάρξουν χιόνια και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Επιστρέφει την ερχόμενη Κυριακή ο χειμώνας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα! Η πιθανότητα μάλιστα τα χιόνια να “κατέβουν” αρκετά…χαμηλά και στην Θεσσαλονίκη με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά μεγάλη! Παρακολουθούμε την εξέλιξη τα επόμενα 24ωρα και μέσα από το δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 και 22:45».

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με
τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη βορειοανατολική χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ. Στην
υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.