«Πορτοκαλί» συναγερμός στη κεντρική Γαλλία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας!

«Πορτοκαλί» συναγερμός στη κεντρική Γαλλία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας!

Τα πάνω κάτω έφερε στο Ρολάν Γκαρός η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Γαλλίας καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλούν πολύωρες καθυστερήσεις στην έναρξη των αγώνων. Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μην κάνουν χρήση των τηλεφώνων τους εάν δεν είναι απαραίτητο και να μην πηγαίνουν σε υπόγειους χώρους.  

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, σε 22 διαμερίσματα που βρίσκονται στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας οι αρχές έχουν κηρύξει πορτοκαλί συναγερμό καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τις περιοχές αυτές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών. Στην ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού, πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σ΄ένα απέραντο ποτάμι. Το ίδιο σκηνικό και στην Πικαρδία.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία είχε κηρύξει πορτοκαλί συναγερμό από το απόγευμα του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής για τη νότια πλευρά της χώρας, τα Μεσαία Πυρηναία (Midi-Pyrénées), την Οβέρν (Auvergne), το Οντέ (Aude), την Κορέζ (Corrèze), την κοιλάδα του Ροδανού (Rhône) και –νοτιοδυτικά– τη Δορδόνη (Dordogne), το Λοτ ε Γκαρόν (Lot-et-Garonne), τα Ατλαντικά Πυρηναία (Pyrénées-Atlantiques), την κοιλάδα του Λίγηρα (Loire).

Tις τελευταίες ώρες όμως η κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια και κεντρική Γαλλία. Στη Βρετάνη, βόρεια της χώρας, οι άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονες βροχοπτώσεις, πνέουν με ταχύτητα που μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 150 χλμ/ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις όπου αναφέρθηκαν πτώσεις καλωδίων και σκεπές που ξεριζώθηκαν από τους ανέμους, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «20 minutes». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.