ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά σχηματίζεται στη Μεσόγειο (βίντεο)

Κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά σχηματίζεται στη Μεσόγειο (βίντεο)

Ένα βαρομετρικό χαμηλό έχει σχηματιστεί στην Τυρρηνική θάλασσα και στροβιλίζεται σχεδόν στην ίδια περιοχή τις τελευταίες 48 ώρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η απουσία μετωπικών επιφανειών και ο θερμός πυρήνας, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα προγνωστικά στοιχεία των προηγούμενων ημερών για την μετατροπή του σε Medicane, δηλαδή σε έναν Μεσογειακό Κυκλώνα.

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις της έντασης των ανέμων δεν δείχνουν τιμές άνω των 20 m/s αλλά οι καταιγίδες που περιβάλλουν τον πυρήνα του χαμηλού παράγουν μεγάλα ποσά βροχοπτώσεων με τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα στη Σαρδηνία, τη Σικελία και την ηπειρωτική Δυτική Ιταλία.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού από το βράδυ της Τετάρτης 19/09 έως το μεσημέρι της Πέμπτης 20/09. Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο το σύστημα ZEUS, μέσα από την σελίδα μας http://www.meteo.gr/thunders.cfm.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Oq6h430Nd9Q

Πηγή: meteo.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.