Ο Τ.Αρνιακός μας ενημερώνει για τον καιρό στη… «Νότια Μακεδονία»! – Δεύτερο κρούσμα στην ελληνική τηλεόραση (βίντεο)

Ο Τ.Αρνιακός μας ενημερώνει για τον καιρό στη… «Νότια Μακεδονία»! – Δεύτερο κρούσμα στην ελληνική τηλεόραση (βίντεο)

Σάλο έχει προκαλέσει ο Τάσος Αρνιακός τις τελευταίες ώρες αφού κατονόμασε την μία και μοναδική Ελληνική Μακεδονία ως «Νότια Μακεδονία» στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Δείτε το βίντεο:

Βέβαια θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι εκ παραδρομής εννοούσε τις νότιες περιοχές της Μακεδονίας ωστόσο το ατόπημα ήταν πολύ μεγάλο ιδιαίτερα στους σημερινούς καιρούς τώρα που κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στην ελληνική τηλεόραση που ακούγεται η «Νότια Μακεδονία»Πολλές συζητήσεις και σχόλια έχει προκαλέσει η ανταπόκριση δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 από τα σύνορα με τα Σκόπια, στο δελτίο του κρατικού σταθμού που μεταδόθηκε στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η παρουσιάστρια του δελτίου έκανε σύνδεση με τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, λέγοντας: «Να συνδεθούμε με το Τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο συνάδελφος ο Αντώνης Καρανδεινός και μας δίνει το ρεπορτάζ».

Αμέσως ο ρεπόρτερ απάντησε: «Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα».

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=xAvo7uIfzVo

Για προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου και όχι επίσημη θέση της ΕΡΤ κάνει λόγο με επίσημη ανακοίνωσή του το κανάλι μετά την αναφορά του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 σε «Νότια Μακεδονία».

Πειθαρχικές διαδικασίες για να ερευνηθεί το θέμα κινεί η ΕΡΤ που διευκρινίζει ότι η αναφορά σε «Νότια Μακεδονία» ήταν προσωπική του επιλογή.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής

Σχετικά με αναφορά δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 σε «σύνορα Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, η Διοίκηση της ΕΡΤ υπογραμμίζει τα εξής: «Η εν λόγω αναφορά αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου, επ’ ουδενί λόγω δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΡΤ.

Η δημόσια τηλεόραση έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας πειθαρχικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές προκύψουν.

Η ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προασπιστεί το δικαίωμα του πολίτη για έγκριτη και πλουραλιστική ενημέρωση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.