Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή: Πέφτει η θερμοκρασία – έρχονται βροχές

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή: Πέφτει η θερμοκρασία – έρχονται βροχές

Χαλάει ο καιρός από αύριο, Κυριακή 12.01.2020, σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ. Πού περιμένουμε βροχές.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου ετοιμάζει για αύριο, Κυριακή 12.01.2020, ο καιρός. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 3 και στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και από το μεσημέρι σποραδικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και από το βράδυ στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και γρήγορα βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στην Αθήνα

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.